Το ανησυχητικό…

Δευ, 07/06/2021 - 07:25

Εβδομάδα… μπριάμ ή τουρλού τουρλού, αν προτιμάτε, ήταν αυτή που μας πέρασε, καθώς είχε απ’ όλα και δεν πλήξαμε… Και τι είναι το μπριάμ για τους ανίδεους; Τέλειο καλοκαιρινό λαδερό φαγητό με πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθι και ό,τι άλλο βάλει το μυαλό σας, αφού όλα επιτρέπονται!

Λίγα τα πολιτικά γεγονότα, περιορίστηκαν κυρίως σε δύο νομοσχέδια. Εκείνο του εκλογικού νόμου στην αυτοδιοίκηση και το άλλο, το εργατικό, για το οποίο οι αντιδράσεις συνεχίζονται και μάλιστα έντονες και έχουμε και νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη.

Πάντως, το πιο ανησυχητικό είναι ότι το ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις… Είδαμε και πάθαμε να βγούμε από την κρίση και θα έχουμε μία από τα ίδια;

Σημαντικό ήταν και ότι Δένδιας - Τσαβούσογλου συμφώνησαν για ηρεμία στο Αιγαίο και ότι θα συναντηθούν και Μητσοτάκης - Ερντογάν. Είχαμε βέβαια και τις μαφιόζικες εκτελέσεις, ενώ σε τοπικό επίπεδο είχαμε «σύγκρουση» των δύο βουλευτών μας για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων στο Νοσοκομείο.

Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να μην ευδοκιμεί στη Χίο και τι το καλύτερο, αλλά η δομή στο Θόλο ήρθε πάλι στην επικαιρότητα…

Λειτουργούν ή όχι κάποια από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου; Αυτό ήταν το θέμα που δημιούργησε αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών Μηταράκη και Μιχαηλίδη με καταγγελίες και απαντήσεις εκατέρωθεν. Και ναι μεν μπορεί να υπήρξε «ζήτημα» για δύο εξωτερικά ιατρεία, αλλά, όπως φαίνεται, η αναστολή λειτουργίας τους ήταν στιγμιαία.

Παρόλο ότι υπήρξε και απόφαση της Διοικήτριας στην οποία στηρίχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά τα δύο ιατρεία (πνευμονολογικό και νευρολογικό) συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και έτσι έμειναν στην ιστορία μόνο τα λόγια και οι εκφράσεις που αντάλλαξαν οι δύο βουλευτές…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα