«Αστυφύλαξ και χωροφύλαξ;»

Παρ, 26/05/2023 - 08:53

Πολλές φορές η δημοσιογραφική προσέγγιση παρεξηγείται. Όταν δεν συνάδει με την άποψη του εκάστοτε αναγνώστη καθώς άλλοι συμφωνούν και άλλοι διαφωνούν. Όμως και αυτή η προσέγγιση εκφράζει την άποψη του γράφοντος και αν δεν είναι αρεστή μπορεί να απρριφθεί. Προσωπικά, προσπαθώ πάντα να γράφω με κριτήριο τη λογική και τη δυνατή αντικειμενικότητα, αν υπάρχει τέτοια. Γι' αυτό και αποφεύγω τις κομματικές αλλά όχι τις πολιτικές προσεγγίσεις. Τώρα, αν από τα γραφόμενα, χωρίς ντε και καλά να υπάρχει πρόθεση, προκύπτει κάτι που ερμηνεύεται διαφορετικά, ε αυτό πια δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Τις τελευταίες ημέρες το πρόσωπο της επικαιρότητας ήταν ο Σταύρος Μιχαηλίδης, ο οποίος ως σώγαμπρος, κατά τη λαϊκή έκφραση, στο ΠΑΣΟΚ, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Γνωστές οι μέχρι πριν από ένα μήνα πολιτικές απόψεις και τοποθετήσεις του προφανώς παραβλέφθηκαν από μια μεγάλη μερίδα των πράσινων και μαζί με τις προσωπικές ψήφους του αναδείχτηκε βουλευτής, κάτι που φαινόταν απίθανο. Και ήταν μαγκιά του αφού κατάφερε να υποσκελίσει όλους τους υπόλοιπους καθαρόαιμους πράσινους.

Τις τελευταίες ημέρες ασχολήθηκα με τον Μιχαηλίδη γιατί, δημοσιογραφικά και όχι μόνο, ήταν το πρόσωπο της επικαιρότητας. Κάποιος μου έγραψε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ;». Και κάποιοι ενδεχομένως είδαν με στραβό μάτι αυτά τα δημοσιεύματα επειδή, άσχετα από την κομματική τοποθέτησή μου, εξέφρασα τη γνώμη μου για το πρόσωπο του Σταύρου. Μια προσέγγιση ανθρώπινη. Έγραφα χτες και τις προάλλες ότι διακαής πόθος του Μιχαηλίδη ήταν να εκλεγεί βουλευτής. Και είναι μια αλήθεια. Τώρα ως προς τις ιδεολογικές προσεγγίσεις του τι να σας πω… Δεν ξέρω αν στο μυαλό του τριγυρίζουν ακόμα γαλάζιας απόχρωσης πολιτικές ή μεταλλάχθηκαν σε πράσινες. Αν και κάποιοι από εσάς θα πουν ότι δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές…

Εν πάση περιπτώσει ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και πώς το αντιλαμβάνονται οι τρίτοι. Προσωπικά είχα την υποχρέωση να μην αγνοήσω το θέμα. Και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

***Από το Νότη Μηταράκη ως απάντηση στο χτεσινό χρονογράφημα: Αγαπητέ Δημήτρη. Πρώτον για το 2015, σχετικά με το "κολλητός" παραλείπεις ότι ήμουν ήδη εκλεγμένος Βουλευτής στην δύσκολη Α' Αθηνών και 2,5 χρόνια Υφυπουργός, όταν έβαλα υποψηφιότητα στη Χίο. Μήπως οι Χιώτες απλώς πίστευαν σε μένα ότι μπορώ να προσφέρω στο νησί; Το 2019 η ΝΔ στη Χίο από πρώτη στην Ελλάδα το 2015 ήταν 7η, η διαφορά μου με τον Σταύρο υπερδιπλασιάστηκε. Επιβλήθηκε και η ποσόστωση 2+2 στα ψηφοδέλτια. Το 2023 η ΝΔ έκρινε ότι δεν μπορεί να έχει 10 χρόνια το ίδιο ψηφοδέλτιο, έκανε ανανέωση, όπως έκαναν όλα τα κόμματα. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την ανανέωση.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα