Το «γνήσιο» των ανήμπορων…

Παρ, 10/03/2023 - 08:38

Από τον αγαπητό φίλο Λουρέντζο Δεσσέ τα παρακάτω:

«Καλημέρα. μπάρμπα Δημήτρη Φρεζούλη, εσύ που τα γράφεις όμορφα και μεστά και σε διαβάζουν αρκετοί υπάρχει ένα πρόβλημα που είναι για όλο τον κόσμο. Το γνήσιο υπογραφής.

Όταν κάποιος είχε κινητικά προβλήματα η Αστυνομία πήγαινε στο  σπίτι του προκειμένου να υπογράψει ο δηλών, παρουσία Αστυνομικού, για το γνήσιο.

Τώρα η Αστυνομία με νόμο ΔΕΝ έχει αρμοδιότητα του γνήσιου της υπογραφής. Τo κάνουν τα ΚΕΠ πού όμως ΔΕΝ πηγαίνουν στο σπίτι αν και εφόσον έχει κάποιος κινητικά προβλήματα.

Άραγε ο Δήμαρχος δεν μπορεί να πει μία φορά την βδομάδα να πηγαίνει ένας υπάλληλος; Από προεκλογικές αηδίες και ψέματα του κάθε Δημάρχου έχουμε χορτάσει. Ένα απλό πράγμα είναι τόσο, μα τόσο ανίκανοι, να το κάνουν; Ναι, είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Ε ρε καημένη Αστυνομία και ας τη βρίζουν κάποιοι».

Ξέρετε τι αναρωτιέμαι από τη στιγμή που διάβασα το κομμάτι του Λουρέντζου; Μα τι στο καλό, τόσες περιπτώσεις γνησίου της υπογραφής έχουμε καθημερινά και μάλιστα από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που δεν μπορούν να μετακινηθούν; Και είναι δυνατόν οι υπάλληλοι του ΚΕΠ να αρνούνται ουσιαστικά να εξυπηρετήσουν αυτούς τους ανθρώπους; Έστω, ακόμα και αν κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους; «Σκοτώνονται» όλη την ημέρα και δεν μπορεί να πεταχτεί κάποιος να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής ενός ανήμπορου συμπολίτη μας; Έπρεπε να το κάνει «θέμα» ο Δεσσές και να απαιτήσει το αυτονόητο;

Υποθέτω πως τα ΚΕΠ εκτός από το υπουργείο Εσωτερικών έχουν σχέση και με τον Δήμο. Δεν ξέρω αν έφτασε η πληροφορία στα αφτιά των δημοτικών αρχόντων μας, αλλά υποθέτω ότι από σήμερα κιόλας θα λυθεί το πρόβλημα. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να τα «συζητάμε» κιόλας. Τόση πια αναλγησία υπάρχει στην εξυπηρέτηση των ανήμπορων συμπολιτών μας; Το λέει και ο τίτλος: Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Και επειδή λέγεται Κέντρο με συγκεκριμένη έδρα δεν μπορεί κάποιος υπάλληλος να αφήσει την καρέκλα του και να «πεταχτεί» σε ένα σπίτι για κάποιον που έχει ανάγκη; Θα πάρει και τον αέρα του…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

 

Σχετικά Άρθρα