"Καθημερινά" ξανά...: «Τα εν οίκω…»

Δευ, 25/10/2021 - 10:39
Ο νευροχειρουργός Απόστολος Καραγιαννίδης αριστερά, με τον Δημήτρη Φρεζούλη

 «Τα εν οίκω μη εν Δήμω» συμβούλευαν οι αρχαίοι μας, αλλά, προσωπικά, τριάντα και χρόνια που δημοσιογραφώ δεν έκρυψα τίποτα από τους αναγνώστες μου. Όλους εκείνους που με τιμούν με την ανάγνωση των κειμένων μου και τους οποίους θεωρώ δικούς μου ανθρώπους. Και καθημερινά μοιράζομαι μαζί τους και όλα όσα με απασχολούν και με αφορούν και όχι μόνο εκείνα που απασχολούν και αφορούν άλλους… Θεωρώ αυτή τη σχέση, που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο ζεστή και αγαπητική, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να μοιράζομαι μαζί σας ό,τι έχει σχέση με εμένα.

Απαραίτητος ο πρόλογος για να δικαιολογήσω την απουσία μου. Και συνήθως τέτοιες απουσίες αφορούν προβλήματα υγείας.

Τούτη τη φορά όχι δικά μου αλλά της συζύγου, που μας έστειλαν στη Θεσσαλονίκη, στο νευροχειρουργό μας Απόστολο Καραγιαννίδη (φωτό) στο Διαβαλκανικό. Σπονδυολίσθηση με πίεση στο νωτιαίο μυελό η διάγνωση από τη Μαγνητική της Χίου, αλλά με την κλινική εξέταση ο γιατρός αποφάνθηκε ότι «χωρεί» μια αναβολή, αφού δρομολογηθούν κάποιες άλλες βελτιωτικές ενέργειες.

Με λίγα λόγια δεν ήθελε να κάνει μια επέμβαση χωρίς να υπάρχει επείγουσα ανάγκη, παρά το ότι θα μπορούσε να μας πείσει για το αντίθετο. «Αν θέλετε σας την κάνω», μας είπε, «αλλά έχω τη γνώμη πως πρέπει να προηγηθούν κάποια άλλα πράγματα, πριν καταλήξουμε στο χειρουργείο». Και προτιμήσαμε να περιμένουμε και το μέλλον θα δείξει…

Και δεν είναι πολλοί οι γιατροί που αναβάλουν, ή ματαιώνουν αν θέλετε, ένα χειρουργείο, και ιδιαίτερα σε ένα ιδιωτικό κέντρο, τη στιγμή που έχουν την άνεση να καρπωθούν το κόστος μιας επέμβασης χειρουργικής. Και ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι γιατροί που δεν κοιτάζουν πώς θα σε εκμεταλλευθούν από τη στιγμή που είσαι κρεμασμένος από το στόμα τους για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα που σε απασχολεί.

Αυτά ως προς την ολιγοήμερη απουσία μου και ως προς τους σωστούς υπηρέτες του Ιπποκράτη.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα