Ο κύβος ερρίφθη;…

Δευ, 31/05/2021 - 08:41

Έτσι ολοκληρώθηκε και η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και, οσονούπω, από αύριο μπαίνουμε και στον Ιούνιο, τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού… Μια εβδομάδα που βιώσαμε και τους πρώτους μίνι καύσωνες που δεν ήταν καθόλου ευχάριστοι, οφείλουμε να ομολογήσουμε… Και τι άλλο βιώσαμε;  Εκείνη την κρατική απαγωγή αεροπλάνου από τη Λευκορωσία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι εδώ αλλά με μειωμένα κρούσματα, ενώ στη Χίο τα πάμε καλά.   

   Μια Χίος που αρχίζει σιγά - σιγά και μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς και είναι κάτι ευχάριστο… Να δούμε την εξέλιξη, όταν αρχίσουν και μας έρχονται οι απέξω…   

   Πολιτικές εξελίξεις δεν είχαμε συγκλονιστικές, με εξαίρεση όλα όσα αφορούν στην επέκταση του αεροδρομίου που έπρεπε να μακροχρονίσει για να δρομολογηθεί στην τελική ευθεία της. Και, όπως φαίνεται, τα ψέματα τελείωσαν και αν δεν υπάρξουν άλλες απρόβλεπτες καθυστερήσεις θα ολοκληρωθεί σε 32 μήνες… Για να δούμε.

   Έτσι δρομολογείται η επέκταση του αεροδρομίου καθώς προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου. Μια επέκταση που έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα και ξεχάσαμε από πότε χρονολογείται.

   Και, φυσικά, ανέκαθεν οι πιέσεις ήταν έντονες αλλά η επέκταση δεν δρομολογούταν. Προηγήθηκαν, βέβαια, πολλά στάδια προεργασιών και προετοιμασιών, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί και από πολλούς άλλους, αλλά η κατάληξη  πιστώνεται στον Νότη Μηταράκη…

     Εν τω μεταξύ, παράλληλα με την προκήρυξη του διαγωνισμού ανάληψης του έργου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, έτοιμος για εγκατάσταση το επόμενο διάστημα είναι και ο εργολάβος που θα αναλάβει τη μετατόπιση του δρόμου.

   Για να δούμε την κατάληξη όλων των παραπάνω…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα