Ποιος είναι ποιος

Πέμ, 21/09/2023 - 07:44
Ο Στέφανος Κασσελάκης

H Έφη Γκαραγκάνη τα αλίευσε, για τον Στέφανο Κασσελάκη, μεταξύ άλλων, στο https://el.wikipedia.org/.../%CE%A3%CF%84%CE%AD%CF%86%CE...

«Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε βασικό πτυχίο στα χρηματοοικονομικά από τη Σχολή Ουάρτον του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, και στις διεθνείς επιστήμες από το Κολλέγιο Τεχνών και Επιστημών.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη "Στήλη του Φοιτητή" και αργότερα με το "Χρώμα της Αγοράς". Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.  Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των ναυτιλιακών. Έγινε πλοιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας Swift Bulk.

Σε άρθρο του το Σεπτέμβριο του 2015 στον «Εθνικό Κήρυκα», εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα παραλληλίζοντάς τον με τον Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας ότι δεν διαθέτει επαρκή εμπειρία και κατηγορώντας τον για την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών.

Ο Κασσελάκης δήλωνε ότι είχε αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το 2012 και ότι τον σέβεται, ενώ είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας το 2015 με άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα. Οκτώ έτη αργότερα, το 2023, ο Κασσελάκης δικαιολόγησε αυτήν του τη θέση, υποστηρίζοντας ότι τον στήριξε επειδή είχε για αντίπαλό του τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και διότι θεωρούσε ότι είχε ορισμένες προοδευτικές ιδέες.

Ο Κασσελάκης έχει αναφέρει ότι γνωρίστηκε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το 2021 και αποδέχτηκε πρόταση του Τσίπρα να είναι υποψήφιος βουλευτής πιστεύοντας στη δημιουργία ενός αντίστοιχου του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, ως εκπρόσωπος των Ελλήνων του εξωτερικού, με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 στην ένατη, μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Εν τω μεταξύ αποκαλύφτηκε η βίλα τεσσάρων στρεμμάτων στην οποία μεγάλωσε ο υποψήφιος και που διαθέτει υπόγειο 550 τ.μ., εσωτερικές πισίνες, δωμάτια για τους ανθρώπους που εργάζονται στο οίκημα, χώρους υποδοχής, εσωτερικούς ανελκυστήρες, δύο καθιστικά, κουζίνες, τραπεζαρίες, ξενώνες, λεβητοστάσιο, μπάρμπεκιου και ιματιοθήκη. Πουλήθηκε στη συνέχεια στον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά μετά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η οικογένεια. Ο ίδιος είχε ισχυριστεί σε βίντεο σύστασής του ότι πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε σπίτι στα βόρεια προάστια και σε ηλικία 14 ετών αναγκάστηκε να φύγει για την Αμερική.»

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα