Στην κάλπη

Παρ, 06/10/2023 - 07:44

Και έτσι φτάνουμε και στην κρίσιμη ημέρα. Σε απόσταση αναπνοής, λοιπόν, από την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 και όλα είναι έτοιμα για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Εμείς, δεν ξέρουμε, αν είμαστε έτοιμοι να πάμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε τους εκλεκτούς που θα διαφεντεύουν αυτό τον τόπο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Υποθέτουμε, όμως, ότι θα έχουμε πια κατασταλάξει όσον αφορά το τι θα κάνουμε, αν και οι πιέσεις θα ενταθούν ακόμα και ένα βήμα πριν από την κάλπη. Πάντως ο καιρός προβλέπεται όχι μόνο αίθριος αλλά και πολύ καλός. Έτσι, αν μη τι άλλο, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στην προσέλευσή μας στα εκλογικά τμήματα που θα υπάρχουν στο νομό μας.

Και ένα μεγάλο ερώτημα, ασφαλώς, είναι πόσοι θα ψηφίσουν. Και είναι και το μεγάλο στοίχημα κομμάτων, συνδυασμών και υποψηφίων. Για να δούμε, αν όλοι όσοι που ήταν σε δίλημμα καταστάλαξαν επιτέλους ποιους θα προτιμήσουν και θα οδεύσουν προς την κάλπη. Ίσως είναι οι πρώτες εκλογές που είναι και τόσο μεγάλος ο αριθμός των υποψηφίων…

Πάντως, όσοι πάμε, τη διαδικασία τη γνωρίζουμε, έτσι; Αν δεν κουβαλούμε μαζί μας σταυρωμένα ψηφοδέλτια δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο να ρίξουμε μια ματιά ως προς το πόσους σταυρούς μπορούμε να βάλουμε. Οι πρεσβύωπες να μην ξεχάσουν να πάρουν μαζί τους και τα… γυαλιά τους, έτσι; Μην πάνε τσάμπα…

Α, ναι… Ψηφίζουμε με την αστυνομική ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής. Εναλλακτικά με το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης. Και εξυπακούεται ότι τα παίρνουμε μαζί μας!

Και, προσοχή, μην μπερδέψουμε τις περιφερειακές και τις δημοτικές… Πρώτα θα ψηφίσουμε για δημοτικό συμβούλιο και μετά για περιφερειακό. Και δεν βάζουμε σταυρό ούτε στον υποψήφιο δήμαρχο ούτε στον περιφερειάρχη. Αν βάλουμε λιγότερους σταυρούς στους υποψήφιους συμβούλους δεν πειράζει.

Στο δημοτικό ψηφοδέλτιο είναι λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα αλλά θα γράφει κάτω από κάθε ενότητα πόσους σταυρούς πρέπει να βάλουμε. Τέσσερεις σε δημοτικούς και δύο σε τοπικούς. Ε, μην είμαστε και καλά καλά… βουδάκια. Ας βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και λίγο. Κοτζάμ τοπικούς άρχοντες θα εκλέξουμε!

Πάντως σήμερα και αύριο την τιμητική τους θα έχουν η πλατεία και η αρχή της Απλωταριάς, καθώς όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι θα συγκεντρωθούν σ’ αυτές και θα υπάρχει μια όμορφη πανηγυρική προεκλογική ατμόσφαιρα. Αξίζει τον κόπο να περάσουμε, από εκεί, μια βόλτα. Καλές… εκλογές! Με ηρεμία… Και, αδέλφια, καλό βόλι!

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα