Τα αυτονόητα…

Τρί, 23/02/2021 - 11:18
Φωτό είναι του Παντελή Στεφάνου με τα γρήγορα τεστ έξω από το Νοσοκομείο Χίου

Θα ήταν ευχής έργο αν όλοι όσοι κατέχουν διακριτές θέσεις, είτε ως αιρετοί άρχοντες, είτε στο Δημόσιο, είτε οπουδήποτε αλλού να μπορούσαν να αντιληφθούν όσα βιώνει ο πολίτης στην καθημερινότητά του. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Με λίγα λόγια τα αυτονόητα… αυτά που δεν χρειάζεται καν φαιά ουσία για να καταλάβουν ότι πρέπει να διορθωθούν.

Δυστυχώς, πολλές φορές περνάνε απαρατήρητα ή στο ντούκου με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο πολίτης και να υφίσταται τις συνέπειες της αβλεψίας των όποιων αρμοδίων… Και πρέπει αυτός ο πολίτης να τα επισημάνει μπας και ρίξει κανένα βλέφαρο ο καθ’ ύλην αρμόδιος προκειμένου να λύσει το πρόβλημα.

Αφορμή για τα παραπάνω η πρόσφατη εμπειρία μου στο Νοσοκομείο περιμένοντας να κάνω το τεστ κόβιντ… Κάτι που δεν έκανα αφού αγανάκτησα και δεν μπορούσα να ξεπαγιάσω μέχρι να έρθει η σειρά μου. Και λέω… Κανείς από το Νοσοκομείο, όχι ντε και καλά η διοικήτρια, αλλά οποιοσδήποτε άλλος βρε αδελφέ, δεν σκέφτηκε ότι δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι να περιμένουν εκτεθειμένοι σε τόσο άσχημες καιρικές συνθήκες. Δεν ήθελε δα εξυπνάδα να το καταλάβεις… Όμως το λάθος δεν είναι μόνο των παραπάνω… Είναι και εκείνων που περίμεναν υπομονετικά τόσο καιρό και κανείς δε διαμαρτύρονταν για ένα δικαίωμά τους. Να προστατεύονται από τη βροχή και το κρύο. Αλήθεια, γιατί δεν τολμούμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα; Τι φοβόμαστε και δεν ανοίγουμε το στόμα;

Και το παραπάνω είναι μόνο ένα παράδειγμα γιατί και σε άλλες περιπτώσεις τα αυτονόητα για κάποιους δεν είναι αυτονόητα και ιδιαίτερα για όσους κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους. Τους δημοτικούς και λοιπούς άρχοντές μας και όλους τους υπόλοιπους που επιβάλλεται να βλέπουν όσα στραβά βλέπουμε κι εμείς και να επεμβαίνουν. Κι εμείς να μη μένουμε με κλειστά στόματα. Έχουμε κι εμείς την ίδια υποχρέωση και ας μην παραπονιόμαστε μόνο και γκρινιάζουμε. Για τα αυτονόητα ρε γαμώ το!

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Υ.Γ.: Η φωτό είναι του Παντελή Στεφάνου.

Σχετικά Άρθρα