Τα γαργαλιστικά…

Δευ, 01/03/2021 - 08:06

Oι σοκαριστικές, όπως χαρακτηρίζονται και δεν έχουν άδικο, αποκαλύψεις για τις παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις κυριάρχησαν για τα καλά στην επικαιρότητα την εβδομάδα που πέρασε.

Μια εβδομάδα που την ευχαριστηθήκαμε, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, αλλά δεν την χαρήκαμε με όλα όσα έρχονταν στο φως της δημοσιότητας… Και δεν ήταν μόνο οι υποθέσεις Λιγνάδη και παρεμπιπτόντως Μενδώνη, ήταν και η συνεχόμενη έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού που δε λένε να υποχωρήσουν και προκαλούν μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό.

Και ενώ μέχρι και πρόσφατα κι εμείς εδώ στη Χίο κοκορευόμασταν πως δεν έχουμε κρούσματα, να πέντε απανωτά σε σούπερ μάρκετ και καπάκι έντεκα, ακόμα, που μας χάλασαν την ησυχία μας. Και για μια ακόμα εβδομάδα είχαμε και τους γείτονες που δε βλέπουν τα κακά της μοίρας τους αλλά εξακολουθούν τον ίδιο χαβά και τους τσαμπουκάδες…

Έτσι, την ίδια εβδομάδα, όποιο πρωτοσέλιδο ή κανάλι έβλεπες, κυριαρχούσε η μορφή του Λιγνάδη και τα αποτρόπαια αρρωστημένα πάθη του… Και οι καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη και η περιέργεια, αν όχι όλων αλλά των περισσότερων, για γαργαλιστικές λεπτομέρειες, να φτάνει στο κατακόρυφο.

Εντάξει, μπορεί να το παίζουμε υπεράνω, αλλά δε λέμε και όχι για οτιδήποτε έχει σχέση με τα ερωτικά, κακά τα ψέματα. Βρήκαν, λοιπόν, ευκαιρία και τα κανάλια και καθημερινά είχαν τις απαξιωτικές ενέργειες του πρώην διευθυντή του εθνικού θεάτρου, πρώτο θέμα… Και εμείς, μπορεί να λέγαμε ότι αγανακτούσαμε αλλά ήμασταν και του «τραβάτε με κι εγώ ας κλαίω»… Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

*Το σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή.

Σχετικά Άρθρα