Τελικά, πόσοι;

Δευ, 19/04/2021 - 09:31

Την εβδομάδα που πέρασε δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα με τον κορωνοϊό να είναι εδώ και να μας γελά κοροϊδευτικά, με το εμπόριο να μην μπορεί να βρει το βηματισμό του, με τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται αλλά και τα κρούσματα να μη λείπουν από το νησί. Πότε σε υψηλά και πότε σε ανεκτά επίπεδα.

Είχαμε και το θανατηφόρο τροχαίο με τον 17χρονο που όλους μας ταρακούνησε για μια ακόμα φορά και, για μια φορά ακόμα, είπαμε μέχρι πότε θα έχουμε τέτοιες θυσίες στον Μολώχ της ασφάλτου. Και εκείνο, βέβαια, που κυριάρχησε στην πολιτική επικαιρότητα ήταν ότι ερίφθη ο κύβος όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη δομή  στο Θόλος… Και ακόμα ξαναθυμηθήκαμε και τα ελληνοτουρκικά που κοντεύαμε να τα ξεχάσουμε.

Έτσι η νέα δομή στο Θόλος μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εκτός απροόπτου, αφού ο Νότης Μηταράκης φρόντισε να τη «δέσει» καλά… Και μάλιστα με τις υπογραφές ακόμη δύο υπουργών και με δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ. Και ό, τι γράφεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, δεν ξεγράφει. Μάλιστα, όπως φαίνεται, έχουν γίνει όλες οι προεργασίες και προετοιμασίες και εκείνο που απομένει η έναρξη εργασιών που, μάλλον, κι αυτές δε θα αργήσουν.

Παρά τις αντιρρήσεις και τις διαμαρτυρίες, λοιπόν, η δομή είναι στα σκαριά, υποτίθεται για 500 (;) άτομα, κάτι όμως που έχω την αίσθηση ότι μάλλον δε θα επιβεβαιωθεί και μακάρι να βγω ψεύτης… Ο ίδιος σε συνέντευξή του στις «Συνδέσεις» (ΕΡΤ1) έκανε λόγο για δομή 1500 ατόμων. Αν και προβλέπεται ότι ο εκτιμώμενος αριθμός σιτιζομένων θα είναι 3.000… Ερώτημα: 500, 1500 ή 3000;

Εν τω μεταξύ έγιναν και συνελεύσεις στη Συκιάδα και τη Λαγκάδα, τα χωριά τα οποία γειτνιάζουν πιο πολύ με τη συγκεκριμένη περιοχή. Παρών στις συνελεύσεις και ο δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης που και αυτός είναι αντίθετος στο Θόλος, όπως και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο. Νεα κινητοποίηση οργανώνεται το προσεχές Σάββατο στο λιμάνι στις 11. 30 το πρωί σε συνεργασία των τοπικών συμβουλίων Συκιάδας, Λαγκάδας, Καρδαμύλων και Βροντάδου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων.

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα