Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

10 ηλεκτρονικές συσκευές tablets από τον Ιατρικό Σύλλογο στο Γυμνάσιο Κάμπου

Δευ, 27/04/2020 - 18:35

Δεν έχει τέλος η διάθεση προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης ιδιωτών και φορέων, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Ιατρικός Σύλλογος, που παραχώρησε 10 ηλεκτρονικές συσκευές  tablets σε μαθητές του Γυμνασίου Κάμπου.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω ευχαριστήριο του Διευθυντή του Γυμνασίου Γιάννη Χονδρέλη.

"Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου Κάμπου Χίου , ευχαριστούν θερμά το Δ.Σ. και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, για τη δωρεά 10 (δέκα) ηλεκτρονικών συσκευών tablets αρίστης ποιότητος στο Σχολείο μας για προσωρινή χρήση από μαθητές που δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι μαθητές διδάσκονται στα βιβλία πως "ο μοναδικός λόγος που έχεις κάτι, είναι για να το δίνεις". Η πρωτοβουλία σας να προσφέρετε ηλεκτρονικό υλικό στο σχολείο μας, ώστε να διατεθεί σε μαθητές / μαθήτριες που το έχουν άμεση ανάγκη, επιβεβαιώνει πως ενωμένοι με διάθεση αλληλοστήριξης  και ουσιαστικού πνεύματος ανθρωπισμού, μπορούμε να διαχειριστούμε ελπιδοφόρα τα αξεπέραστα.

Για την πολύτιμη αρωγή σας, σας εκφράζουμε τις βαθιές και ειλικρινείς μας ευχαριστίες"

 

 

                                                                              

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 12:18

Διακοπές εθελοντικής εργασίας στα μονοπάτια της  βόρειας Χίου διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η δράση που γίνεται με την στήριξη του Δήμου Χίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο «φίλοι μονοπατιών Χίου».

Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει  στο οργανωμένο κατασκηνωτικό  προσκοπικό κέντρο “Μάναγρος” της Π.Ε Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην παραλία του Μάναγρου.

Η  προσπάθεια των εθελοντών του Βριλησσού περιλαμβάνει καθαρισμό, σηματοδότηση και ψηφιακή καταγραφή των μονοπατιών της Χίου και   στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος , που δίνει στο νησί συγκριτικό  πλεονέκτημα στον τομέα του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού.

Η ομάδα των 25 εθελοντών θα φτάσει  στην Χίο νωρίς το πρωί το Σάββατο 1/8 και θα αναχωρήσει την Τρίτη  11/ 8. Οι εθελοντές θα δουλέψουν σε 2 ομάδες στην περιοχή της Αμανής.

Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ ιδρύθηκε το 2000,έχει έδρα τα Βριλήσσια και ασχολείται με τα σπορ της υπαίθρου(πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο).

Η εθελοντική δράση του συλλόγου στα μονοπάτια ξεκίνησέ  το 2005  στην Ικαρία και συνεχίστηκε με συνέπεια κάθε χρονιά τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ομάδα του Βριλησσού έχει καθαρίσει και αναπαλαιώσει μονοπάτια- σε συνεργασία με νησιωτικούς δήμους κ τοπικούς συλλόγους-στην Ικαρία(3 συνεχόμενες χρονιές), Πήλιο, ανατολικό Ζαγόρι, Κάρπαθο, Πάρο, Λέσβο, Νάξο, Σκιάθο, Κέρκυρα ,Ρόδο, Φούρνους Ικαρίας κ Θύμαινα, Καστελόριζο και Τήλο.

Αρχηγός της ομάδας των εθελοντών  του Βριλησσού είναι ο  Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ 6977766675

vrilissos_ethelontiki_ergasia_paros_2016