Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

10 οι νεκροί. Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του Norman Atlantic

Αγνοείται η τύχη δεκάδων ατόμων
Δευ, 29/12/2014 - 18:42
Σε πολύνεκρη τραγωδία τείνει να εξελιχθεί η πυρκαγιά στο Norman Atlantic. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους. 
Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο, με τις ελληνικές αρχές να ζητούν διασταύρωση στις λίστες των διασωθέντων.

Σύμφωνα με το ελληνικό Λιμενικό, 432 άτομα διασώθηκαν σε σύνολο 478 ατόμων της αρχικής λίστας επιβαινόντων στο Norman Atlantic, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων φθάνει μέχρι και τα 38 άτομα.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ΑΝΕΚ έδωσε στις ελληνικές αρχές νέα λίστα επιβαινόντων, που αριθμεί 475 άτομα.

Νωρίτερα, η ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε από την πλευρά της ότι οι διασωθέντες φτάνουν τους 427. 

Οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν ότι στο πλοίο βρίσκονταν 458 άτομα (κατά 20 άτομα λιγότερα σε σχέση με την ελληνική λίστα), με τον αριθμό των αγνοουμένων να φθάνει έως και τους 21.

«Είναι πολύ πρόωρο» να μιλάμε για αγνοούμενους, είπε ο υπουργός Μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι, τονίζοντας ότι ορισμένοι από τους διασωθέντες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβαινόντων.

Ερωτηματικά δημιουργούνται, έτσι, για το πόσοι ήταν τελικά οι επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο.

Στο ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας έχει κληθεί εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, προκειμένου να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica, 6 από τα θύματα είναι άνδρες -ανάμεσά τους και ο Γιώργος Δούλης-, και μία είναι γυναίκα. Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidianο, επικαλούμενη διασωθέντες, αναφέρει ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας αρμένιος ιερέας και μία γυναίκα. Δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τα υπόλοιπα θύματα.

Στον Πειραιά, συγγενείς επιβατών βρίσκονται στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης των διασωθέντων καθυστερεί σημαντικά, με αποτέλεσμα οι συγγενείς των επιβαινόντων στο πλοίο να μην γνωρίζουν εάν οι δικοί τους άνθρωποι έχουν διασωθεί. Περίπου 90 Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής. Στο υπουργείο Ναυτιλίας έχει φτάσει από την Ιταλία νέα λίστα με τα ονόματα των διασωθέντων και έχει ξεκινήσει η διασταύρωση στοιχείων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα από το πλοίο «Norman Atlantic». Οι τελευταίοι που απομακρύνθηκαν από το πλοίο ήταν ο καπετάνιος Αρτζίλιο Τζιακομάτσι και τέσσερις ιταλοί αξιωματούχοι.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 22/01/2020 - 21:41

Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία, στις 9:22 μ.μ. 

Ο σεισμός είχε βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε Χίο και Λέσβο.