Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

14 - 17% Λιμενικών - Αστυνομικών θετικοί στο μαντού

Τονίζει η Ιφιγένεια Τόπακα - Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 13/08/2015 - 15:00

Κανονικά σε ένα Κράτος όσοι εισέρχονται παράνομα υποβάλλονται σε εξετάσεις. Αυτό ίσχυε παλιά που οι πρόσφυγες ήταν 30, τώρα που οι μετανάστες φτάνουν τους 300 - 500 την ημέρα οι έλεγχοι είναι αδύνατοι. Με δεδομένη αυτή την πραγματικότητα ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ναι μεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αλλά καθησυχάζει κιόλας ότι τα θετικά τεστ μαντού που βρίσκουμε δεν αποτελούν παράγοντα ανησυχίας. “Κάναμε προληπτικά τεστ μαντού στις ομάδες υψηλού κινδύνου και ένα ποσοστό Λιμενικών και Αστυνομικών της τάξης του 14-17% είναι θετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι άρρωστοι από φυματίωση ή ότι θα κολλήσουν άλλους. Απλά ήρθαν σε επαφή με το μικρόβιο και πρέπει να κάνουν μια θεραπεία. Σημειώνουμε εδώ”, μας είπε η Ιφιγένεια Τόπακα, Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, “ότι τα ποσοστά που βρήκαμε στη Χίο συμβαδίζουν με τον μέσο όρο της χώρας, συνεπώς δεν ανησυχούμε αν και ποτέ δεν σταματάμε να συνιστούμε πρόληψη.”.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 15/07/2020 - 14:06

Χρειάστηκε μια ραδιοφωνική παρέμβαση του Πολύδωρου Στείρου, Προέδρου του ΦΟΒ, ώστε να υλοποιηθεί η υπόσχεση που έδωσε τελικά ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου (!) ώστε να φτιαχτεί ο τόνος στον Ανάβατο, στην πινακίδα που βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας.

Επειδή χρειάστηκε και η παρέμβαση του Αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά, δεν ξηλώνεται με την ευκαιρία, που δήθεν ενημερώνει για τις κενές θέσεις στάθμευσης στον πάρκιγκ του Εύοδου;