170 οι εμβολιασμένοι άνω των 85 ετών στη Χίο - Από σήμερα ραντεβού για τους 80 - 84 ετών

Παρ, 22/01/2021 - 10:01

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο μοναδικό κέντρο που λειτουργεί στο νησί, στο Νοσοκομείο Χίου, όπου εκτός των υγειονομικών εμβολιάζονται πλέον βάσει των ραντεβού που έχουν κλειστεί μέσω της ειδικής πλατφόρμας: emvolio.gov.gr., και πολίτε άνω των 85 ετών, έχοντας φτάσει ο αριθμός τους, μέχρι χθες στους 170.

Συνολικά από τις 12 Ιανουαρίου, στο νησί μας έχουν εμβολιαστεί 453 άτομα.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 6 μ.μ. ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 80 έως 84 ετών, όπως είπε στην χθεσινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να προγραμματιστεί σε φαρμακείο, στα ΚΕΠ, μέσω της άυλης συνταγογράφησης και μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας ο πολίτης λαμβάνει έναν κωδικό (αριθμό ή QR code) και με αυτόν απευθύνεται στο κέντρο εμβολιασμού. Το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφτασε στο 1,13 % καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός. 

Σχετικά Άρθρα