2.200 στο βουνό από 17 Σεπτέβρη για το κυνήγι πέρδικας - λαγού

Εκδόθηκαν ήδη 1.300 άδειες με κορύφωση της προσέλευσης την επόμενη εβδομάδα.
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/09/2016 - 14:41

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου προβλέπεται, βάσει της ισχύουσας ρυθμιστικής, να γίνει η έξοδος των κυνηγών για το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού, που στο νησί μας, όπως και τα προηγούμενα – μετά το 2012 - χρόνια θα γίνει σε 22 εξόδους για την πέρδικα, κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.

Το κυνήγι του λαγού, θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου και θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.

Ήδη, όπως δήλωσε στην «Α» ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, Γιάννης Μεννής, έχουν εκδοθεί 1.300 άδειες κυνηγίου και ο συνολικός αριθμός τους αναμένεται να προσεγγίσει τον περσινό των 2.200, με κορύφωση της προσέλευσης κυνηγών στα γραφεία του συλλόγου την επόμενη εβδομάδα, παραμονές έναρξης του κυνηγίου πέρδικας και λαγού.

Φέτος η τοπική άδεια, μετά από τρία χρόνια, επιβαρύνεται με επιπλέον ποσό 5 ευρώ, ως έκτακτη εισφορά για φιλοθηραματικές δράσεις και συνολικά κοστίζει 105 ευρώ.

Σε εκκρεμότητα παραμένει μέχρι σήμερα η έκδοση της οριοθέτησης των καμένων στα μαστιχοχώρια, απόφαση της Δ/νσης Δασών που αναμένεται εντός ημερών να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

«Στα νοτιόχωρα κάηκαν 42.000 στρέμματα, από τα οποία τα 22.000 κάηκαν για 2η φορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κυνήγι απαγορεύεται στα καμένα, ενώ η οριοθέτηση που γίνεται συνήθως περιλαμβάνει και περιοχές εκτός αυτών», σημείωσε ο κ. Μεννής και πρόσθεσε ότι και στα καμένα της Σιδηρούντας ήδη το μεγαλύτερο μέρος τους ήταν απαγορευμένο.

Γ. Μεννής - Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου - Από 17 Σεπτεμβρίου το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού

Σχετικά Άρθρα