2,448 εκατομμύρια ευρώ για Παθολογική Κλινική και Ψυχιατρική

Εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Β.Αιγαίου
Πέμ, 15/02/2018 - 10:56

2,448 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλίστηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ανακαίνιση της πρώην χειρουργικής κλινικής, προκειμένου να στεγαστεί εκεί στον 1ο όροφο η νέα παθολογική κλινική και στο ισόγειο η ψυχιατρική.

Συγκεκρμένα, όπως ενημερώνει η περιφέρεια, αξιολογήθηκαν θετικά και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τρία σημαντικά έργα στον τομέα της υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 3.543.250 ευρώ. 

Πρόκειται για τα εξής έργα:

 

  • «Βελτίωση κτηριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου “Σκυλίτσειο”», με δικαιούχο το Νοσοκομείο Χίου και προϋπολογισμό 2.448.000 ευρώ.  Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση των κτηρίων 3 & 4 για τη στέγαση της νέας παθολογικής και ψυχιατρικής κλινικής, καθώς και την εξασφάλιση της ενεργειακής αναβάθμισής τους ώστε να καταστούν πλήρως λειτουργικά με τους όρους της σύγχρονης εποχής. Η συνολική επιφάνεια των δύο κτιρίων είναι 1700 τ.μ.

 

  • «Επέκταση-αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου», με δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου και προϋπολογισμό 480.250 ευρώ.

 

  • «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (αιμοδυναμικού τμήματος) στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “Βοστάνειο”» με δικαιούχο το Βοστάνειο Νοσοκομείο και προϋπολογισμό 615.000 ευρώ.

 

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε σχετικά:

 

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών πόρων και χρηματοδοτούμε έργα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία των νησιών μας. Με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό θα μπορούν πλέον να  αντιμετωπίζονται στα νησιά μας επιβαρυμένα περιστατικά υγείας, τα οποία μέχρι τώρα αναγκάζονταν σε εσπευσμένη μετακίνηση στα μεγάλα νοσοκομεία της ενδοχώρας. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρινόμαστε στα χρόνια αιτήματα των νησιωτών και συμβάλουμε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγείας. Εξακολουθεί βεβαίως, και παραμένει ζητούμενο, η στελέχωση των υπηρεσιών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς οι υποδομές και ο εξοπλισμός από μόνα τους δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας».

Για το έργο ανακαίνισης της Παθολογικής Κλινικής ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το έργο της ανακαίνισης της Παθολογικής Κλινικής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα θετική, καθώς η ολοκλήρωση του έργου θα φέρει σε εξαιρετικά ικανοποιητικό επίπεδο τις υποδομές του Νοσοκομείου και θα συμβάλει στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Χίο.

Δεν μπορώ να μην επισημάνω, βεβαίως, ότι με την εξέλιξη αυτή διαψεύδονται οι Κασσάνδρες που θεωρούσαν ότι το έργο της ανακαίνισης και αναβάθμισης της Παθολογικής έχει ξεχαστεί από την κυβέρνηση ή ότι το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω δημόσιων πόρων.

Θέλω, καταληκτικά, να συγχαρώ τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου για τις άοκνες προσπάθειές τους προς την ευόδωση αυτού του αναγκαίου έργου, καθώς και να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για τη δική τους σημαντική συμβολή.

Σχετικά Άρθρα