2.500 ωφελούμενοι από τις κοινωνικές δομές του δήμου

ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 06/02/2018 - 15:10

Σε κεντρικό φορέα διαχείρισης όλων των περιπτώσεων που άπτονται των κοινωνικών δομών και επιδομάτων, έχει ανακηρυχτεί το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας Χίου, σύμφωνα με την αποτίμηση που έγινε σε μόλις 7 μήνες από τη λειτουργία του.

«Κατά μέσο όρο εξυπηρετούμε 110 συμπολίτες μας, κυρίως από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει, δυστυχώς, αυξητική τάση στον αριθμό των ανθρώπων που χρειάζονται αυτού του είδους τις δομές.

«Ο Δήμος Χίου έχει καταφέρει να αξιοποιήσει πλήρως κάθε εθνικό ή ευρωπαϊκό κονδύλι σε προνοιακές δομές και δράσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε απορροφήσει ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με τον αριθμό των ωφελούμενων ατόμων,συνολικά από τις προνοιακές δομές του δήμου, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, ανέφερε ότι ανέρχονται σε 2.500 άτομα (800 περίπου οικογένειες), αριθμός πολύ μεγάλος σε σχέση με τον πληθυσμό της Χίου.

Στη συνέντευξη ο αντιδήμαρχος ήταν πλαισιωμένος από εργαζόμενους στο Κέντρο Κοινότητας, με τον Γιώργο Παπαδόπουλο να τονίζει ότι παρέλαβε τις δομές κοινωνικής πρόνοιας με 5 άτομα προσωπικό και αυτή τη στιγμή  οι εργαζόμενοι έχουν γίνει 18.

«Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες δικτύωσης με τοπικούς φορείς και συλλόγους, έτσι ώστε να εντοπίσουμε κάθε συμπολίτη μας που χρήζει στήριξης», ανέφερε η κοινωνική λειτουργός Αγγελική Μουρούνα.

Σημαντική είναι και η προσπάθεια που γίνεται στην κοινωνική ομάδα των Ρομά, καθώς για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης καταγραφή όλων των οικογενειών και των αναγκών τους.

«Έχουμε στη Χίο 150 Ρομά, με 70 περίπου παιδιά», ανέφερε ο επιφορτισμένος  με το θέμα κοινωνικός λειτουργός Γιάννης Νέος.

«Έχουμε καταγράψει τους τόπους διαμονής τους, αλλά και τις προτάσεις κάθε οικογένειας σχετικά με τις ανάγκες της», συμπλήρωσε ο κ. Νέος, τονίζοντας ότι μεγάλο βάρος δίνεται και στην ένταξη των παιδιών σε σχολεία.

Στο Κέντρο Κοινότητας υπάρχει και εργασιακή σύμβουλος, έτσι ώστε να διερευνάται η αγορά εργασίας και να μπορούν άτομα που ζητούν δουλειά να έχουν μια πλήρη ενημέρωση.

«Δείχνουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πώς να φτιάχνει βιογραφικό και τον ενημερώνουμε για πιθανές θέσεις εργασίας», ανέφερε η Ελένη Χαλκίτη, εργασιακή σύμβουλος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην επαφή που έχει γίνει με το Επιμελητήριο Χίου, προκειμενου να ενημερώνεται το Κέντρο Κοινότητας για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή στήριξη σε κάθε συμπολίτη  μας που το έχει ανάγκη», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, συμπληρώνοντας όμως με λύπη ότι ο αριθμός των ωφελούμενων συνεχώς αυξάνεται.

 

 

enas_protos_apologismos_gia_to_kentro_koinotitas_hioy

Σχετικά Άρθρα