Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

25χρονος Παλαιστίνιος πίσω από κύκλωμα παράνομης εισόδου και εξόδου προσφύγων - μεταναστών

Συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο - Σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία
Τετ, 14/08/2019 - 09:44

Ένας 25χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος βρίσκεται στη Χίο από το Νοέμβριο του 2018, φέρεται ότι είναι πίσω από το κύκλωμα διευκόλυνσης εισόδου στο νησί από την Τουρκία, προσφύγων και μεταναστών και της εξόδου τους στην ηπειρωτική χώρα. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας του Λιμεναρχείου Χίου, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκεται σε 4 περιστατικά παράνομων αφίξεων, οι οποίες μάλιστα γίνονταν με σκάφη πολυτελείας!

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος προχώρησαν οι λιμενικοί  ύστερα από  περιστατικό παράνομης εισόδου προσφύγων – μεταναστών, το περασμένο Σάββατο, στο Εμπορειός.  

8 από τους εισερχόμενους τότε είχαν εξαφανιστεί και μετά από έρευνες εντοπίστηκαν, με τους λιμενικούς να καταλήγουν στην άκρη του νήματος, όπου βρίσκονταν ο Παλαιστίνιος. O 25χρονος διακινητής  μένει σε μισθωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης, όπου κατά διαστήματα παρείχε φιλοξενία στους εισερχόμενους πρόσφυγες – μετανάστες τους οποίους στη συνέχεια  εφοδίαζε με εισιτήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα για να αναχωρήσουν στον Πειραιά.

Ο Παλαιστίνιος αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στην εισαγγελία Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 13:45

Ο χαρακτηρισμός του δρόμου της Παναγίας Λετσαίνης ως «εθνικός», εμποδίζει την κατασκευή πεζοδρομίων, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος απαντώντας στην καταγγελία πολιτών για μη ασφαλή διέλευση πεζών από το συγκεκριμένο δρόμο.

«Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες προκείμενου να αλλάξει ο χαρακτηρισμός σε δημοτικό και να μπορέσει με τη σειρά του ο Δήμος να κατασκευάσει πεζοδρόμια», ανέφερε ο Aντιπεριφερειάρχης Χίου.

Σύμφωνα με τον Παντελή Μπουγδάνο ολόκληρος ο σχεδιασμός του οδικού δικτύου που αποδίδει σε Περιφέρεια ή Δήμο εθνικές και δημοτικές οδούς αντίστοιχα, χρονολογείται από το 1955 τότε που οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές.

«Μετά από αίτημα της Τροχαίας Χίου, δημιουργήθηκε η κίτρινη γραμμή που απαγορεύει την στάθμευση προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα», ανέφερε ο κ.Μπουγδάνος τονίζοντας ότι από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό της οδού.