Χίος, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

25χρονος Παλαιστίνιος πίσω από κύκλωμα παράνομης εισόδου και εξόδου προσφύγων - μεταναστών

Συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο - Σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία
Τετ, 14/08/2019 - 09:44

Ένας 25χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος βρίσκεται στη Χίο από το Νοέμβριο του 2018, φέρεται ότι είναι πίσω από το κύκλωμα διευκόλυνσης εισόδου στο νησί από την Τουρκία, προσφύγων και μεταναστών και της εξόδου τους στην ηπειρωτική χώρα. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας του Λιμεναρχείου Χίου, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκεται σε 4 περιστατικά παράνομων αφίξεων, οι οποίες μάλιστα γίνονταν με σκάφη πολυτελείας!

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος προχώρησαν οι λιμενικοί  ύστερα από  περιστατικό παράνομης εισόδου προσφύγων – μεταναστών, το περασμένο Σάββατο, στο Εμπορειός.  

8 από τους εισερχόμενους τότε είχαν εξαφανιστεί και μετά από έρευνες εντοπίστηκαν, με τους λιμενικούς να καταλήγουν στην άκρη του νήματος, όπου βρίσκονταν ο Παλαιστίνιος. O 25χρονος διακινητής  μένει σε μισθωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης, όπου κατά διαστήματα παρείχε φιλοξενία στους εισερχόμενους πρόσφυγες – μετανάστες τους οποίους στη συνέχεια  εφοδίαζε με εισιτήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα για να αναχωρήσουν στον Πειραιά.

Ο Παλαιστίνιος αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στην εισαγγελία Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/09/2019 - 13:59

Είμαστε εδώ για κάθε πολίτη που θέλει να βοηθήσει χαρίζοντας ζωή, ανέφερε η μικροβιολόγος του Νοσοκομείου Χίου Χρυσάνθη Κάκκαρη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Από το πρωί της Πέμπτης, αρκετοί πολίτες προσήλθαν στον χώρο της Αιμοδοσίας προκειμένου να  ενημερωθούν και να γίνουν δότες μυελού των οστών.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για πάνω από 70 διαφορετικά αιματολογικά και μη νοσήματα που χρήζουν μεταμόσχευση», ανέφερε η Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς πάνω από 50.000 άνθρωποι ετησίως νοσούν και έχουν ανάγκη από δότη.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις η μεταμόσχευση είναι η μοναδική θεραπεία και μόνο το 30% των περιστατικών βρίσκει συμβατό δότη από την οικογένεια, με τους υπόλοιπους να απευθύνονται στην παγκόσμια τράπεζα», ανέφερε η αιματολόγος Δέσποινα Ανταράκη συμπληρώνοντας ότι είναι ανάγκη για την Ελλάδα να διαθέτει μια τράπεζα δοτών μυελού των οστών.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, όπως  ανέφεραν οι αιματολόγοι του νοσοκομείου καθώς αρκεί ένα μικρό δείγμα από σάλιο που αποστέλλετε αρχικά για έλεγχο σε συνεργαζόμενο κέντρο και μετά στην παγκόσμια τράπεζα έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί από όποιον ασθενή το έχει ανάγκη.