Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

29.500 ευρώ από το Δήμο για ψηφιακό εξοπλισμό σε Γυμνάσια και Λύκεια

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/05/2020 - 15:01

29.500 ευρώ από το Δήμο Χίου, μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δοθούν στα Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ψηφιακού εξοπλισμού, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της τηλε-εκπαίδευσης, που μπήκε πλέον δυναμικά στο πρόγραμμα των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στην "Αλήθεια" ο Πρόεδρος τη επιτροπής, Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης, εφ'όσον εξασφαλίστηκε το ποσό, και από τη στιγμή που οι περισσότερες ανάγκες σε tablets καλύφθηκαν από δωρεές,  οι διευθυντές του κάθε σχολείου, μέχρι την προσεχή Δευτέρα, θα δηλώσουν τις ανάγκες τους σε ψηφιακό εξοπλισμό (tablet, desktop, κάμερες, Η/Υ κ.λ.π.) ώστε να λάβουν τη σχετική επιχορήγηση που τους αναλογεί και να κάνουν άμεσα τις  προμήθειες.

Παράλληλα ο κος Χατζησταμάτης ενημέρωσε ότι διατέθηκε και η 4μηνιαία επιχορήγηση στα σχολεία για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, που ανέρχεται για τις μονάδες της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης στα 55.000 ευρώ, οπότε από εκεί θα εξασφαλιστεί και μέρος των αναγκών για αντισηπτικά, μάσκες και ό,τι άλλο χρειάζονται τα σχολεία δεδομένης των νέων αναγκών που δημιουργούνται λόγω του κορωνοϊού. Επιπλέον αντισηπτικά έχουν σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ θα δοθούν κι άλλες ποσότητες από αυτά, όπως και μάσκες από την αντιπεριφέρεια Χίου.

Αύριο ολοκληρώνονται και οι απολυμάνσεις σε Γυμνάσια και λύκεια, ενώ όπως γνωστοποίησε ο κος Χατζησταμάτης,  στο πλαίσιο της απόφασης για συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων θα κληθούν και οι καθαρίστριες των σχολείων της Α/βάθμιας εκπαίδευσης, που παραμένουν κλειστά,  να καλύψουν ανάγκες καθαρισμού στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/07/2020 - 15:45
Ηχητικό απόσπασμα:

Με τα χέρια γεμάτα θα φτάσουν αύριο στο νησί των Οινουσσών μέλη της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”, που σε συνεργασία με την Alpha Bank θα προσφέρουν  ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών και σε συνεργασία με τα "ελληνικά πετρέλαια" tablets στους μαθητές των τριων τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Ο εξοπλισμός αποτελείται από ιατρικά μηχανήματα μεταξύ των οποίων έγχρωμος ψηφιακός υπερηχογράφος, holter καρδιακού ρυθμού, συσκευές ανάνηψης, εξεταστικό κρεβάτι καθώς και επαρκή ποσότητα από διαγνωστικά tests, ιατρικές τσάντες πρώτων βοηθειών, οξύμετρα, πιεσόμετρα κ.α.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ, πρόκειται για το αποτέλεσμα των δράσεων εξωστρέφειας που είχαν αναπτυχθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του και μάλιστα έπεται συνέχεια στα πλαίσια της συνεργασίας με την ΜΚΟ «άγονη γραμμή γόνιμη», με την εφαρμογή που θα υπάρξει στα κινητά η οποία θα πληροφορεί τα άτομα με αναπηρία για τους προσβάσιμους χώρους στις Οινουσσες.