Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

3ο Φεστιβάλ Αστρονομίας στη Χίο

Πέμ, 13/08/2015 - 14:55

Από σήμερα ξεκινά στο νησί μας το 3ο   φεστιβάλ αστρονομίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου. Ειδικότερα σήμερα από τις 9 το βράδυ θα γίνει Αστροπάρτι στην Αποθήκα, στα Μεστά, με  Αστροπαρατήρηση στον χώρο του beach bar με τηλεσκόπια και παρατήρηση βαθέως διαστήματος.

Την Τρίτη 18 Αυγούστου προγραμματίζεται από τις 10 έως τη 1.30 το πρωί ηλιακή παρατήρηση, στην πλατεία Πλαστήρα και το απόγευμα στις 8.30 μ.μ.  εκδήλωση προς τιμήν του ηλιακού φυσικού Μανώλη Γεωργούλη, Συκιάδα.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα γίνει Αστροπαρατήρηση για μικρούς και μεγάλους, χωριό του Αίπους και τέλος το Σάββατο 29 Αυγούστου προγραμματίζεται παρατήρηση σελήνης στον αρχαιολογικό χώρο των Ψαρών.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 15:59

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιουλίου 13 φορείς της Χίου καλούνται σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι λεπτομέρειες που αφορούν τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας, που αποτελεί το πιο πολυσύχναστο παγχιακό προσκύνημα.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου, Σιδερής Ντοματας, ήδη ο δήμος προχώρησε σε καθαρισμούς και χορτοκοές στα πάρκινγκ και στο δρόμο, ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και από την Π.Ε. Χίου στον ποταμό, ενώ το νέο δεδομένο του φετινού εορτασμού, δεν είναι άλλο από τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω του covid-19.

“Aυτό θα εξεταστεί στην σύσκεψη, ώστε να εξειδικευθούν και να αποφευχθεί ο συνωστισμός», ανέφερε ο ίδιος και επικαλούμενος την μέχρι τώρα ενημέρωσή του, τόνισε ότι η Θεία Λειτουργία πιθανά θα τελεστεί στον αύλειο χώρο του ναού.