Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

7 νεκροί στο ναυάγιο των Οινουσσών, ανάμεσά τους 5 παιδιά!

Παρ, 27/09/2019 - 14:07

Με βάση το νόμο των πιθανοτήτων ήταν αναμενόμενο να συμβεί, ακόμα και σε συνθήκες σχεδόν άπνοιας! 

Όταν οι δουλέμποροι συνεχίζουν το έργο τους και  η κάνουλα των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών έχει ανοίξει για τα καλά, το Αιγαίο για μια ακόμη φορά γίνεται θάλασσα νεκρών.

Ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο βόρεια των Οινουσσών κλείνει - σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του alithia.gr -με 5 παιδιά νεκρά (ηλικίας από 2,5 έως 11 ετών!) και 2 ενήλικες γυναίκες 45 και 55 ετών, σύνολο δηλαδή 7 νεκροί, ενώ 12 διασωθέντες ( τρία παιδιά κάτω των έξι ετών, ένα 12χρονο, τρεις γυναίκες και πέντε άνδρες) μεταφέρθηκαν από τις 12.15 το μεσημέρι στο Λιμεναρχείο Χίου, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος διακινητής.

Άγνωστο πως η βάρκα στην οποία επέβαιναν προερχόμενοι από τα απέναντι παράλια ανετράπη στις 11 περίπου το πρωί και απ' όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτά και εναέρια μέσα που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης, πλην όμως για τους 7 ήταν ήδη αργά.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 13:26
Φωτο αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού εργάτη στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στα Θυμιανά, πάνω στον οποίο έπεσε, στις 12.40 το μεσημέρι, τμήμα γέρματος, της Μονής την ώρα που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού, με έναν ακόμη εργάτη, στο μοναστήρι.

Τμήμα του χτιστού θόλου υποχώρησε και πλάκωσε μέρος του σώματος του εργάτη, όμως υπό τον φόβο της περαιτέρω υποχώρησης του γέρματος, ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρεί για την απομάκρυνση της τοιχοποιίας ώστε να βγει με ασφάλεια ο εργάτης από το συγκεκριμένο σημείο.

Παράλληλα εκεί βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.