900 γεύματα σε μαθητές 11 σχολείων της Χίου

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΞΑΝΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥΣ
Παρ, 04/03/2022 - 15:59

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επανέλθει η παροχή 900 γευμάτων στους μαθητές και τις μαθήτριες των 11 δημοτικών σχολείων της Χίου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων στα σχολεία, παρέχεται πλήρες μεσημεριανό γεύμα, που ακολουθεί τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, το οποίο παρασκευάζεται στη Χίο και μεταφέρεται καθημερινά στις σχολικές μονάδες σε ειδικούς θαλάμους.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής, από την περασμένη Δευτέρα πανελλαδικά -λόγω εξέτασης της σύμβασης ανάθεσης του έργου από το ΣτΕ- έχει διακοπεί η χορήγηση των γευμάτων όμως η μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουν, είναι ότι θα επανέλθει κανονικά άμεσα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σ' ένα σύνολο περίπου 3.000 μαθητών στα δημοτικά σχολεία του Νομού μας, θα μπορούσαν -βάσει της πρόβλεψης που υπήρχε- να διατεθούν 1.900 μερίδες καθημερινά, όμως το αρχικό ενδιαφέρον ήταν μικρότερο.

«Βλέποντας την ποιότητα των γευμάτων αρκετοί  γονείς παιδιών που δεν συμμετείχαν, θέλησαν στη συνέχεια να ενταχθούν, όμως -όπως μας ενημερώνουν από τον ΟΠΕΚΑ- πρέπει να ανοίξει ξανά το πρόγραμμα για να ενταχθούν και νέοι δικαιούχοι. Το έχουμε μεταφέρει αρμοδίως και περιμένουμε», ανέφερε ο κος Κελεπερτζής.

Στο πρόγραμμα από τη Χίο συμμετέχουν μαθητές από σχολεία 3ο, 4ο, 5ο, 8ο και 9ο Χίου, Θυμιανών, Βολισσού, Ειδικό Δημοτικό, Καμποχώρων, Καρδαμύλων και Νενήτων.

Σχετικά Άρθρα