Αφήσαμε την covid 19 εκτός Νοσοκομείου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 23/02/2021 - 15:33

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας το Νοσοκομείο Χίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει 29 λειτουργικές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών, σε περίπτωση που πλήξει και την περιοχή μας  το 3ο κύμα της covid 19, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει την ΜΕΘ covid 19 με δυνατότητα νοσηλείας 2 με 3 ασθενών, η οποία λειτουργεί ως υπομονάδα μέσα στην ΜΕΘ.

«Θέλουμε να κρατήσουμε την covid 19 εκτός Νοσοκομείου», είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η Διοικήτρια, Ελένη Κανταράκη, υπεραμυνόμενη των ενεργειών που έγιναν, δεδομένων των συνθηκών, δημιουργώντας κλίνες covid σε λυόμενους οικίσκους και όχι μέσα στο κτίριο του Σκυλίτσειου.

Πλαισιωμένη από τους Βασίλη Σεζένια Υποδιευθυντή της Τ.Υ. του Νοσοκομείου και Στρατή Βενέτο, προϊστάμενο της ίδιας υπηρεσίας, καθώς και την επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΘ, Μαριέττα Πατινιώτη, η κα Κανταράκη αναφέρθηκε στους εργαζόμενους που κατέθεσαν -όπως είπε- «ψυχή και καρδιά για να μπορέσουν να δοθούν προς χρήση αξιοπρεπεστατοιοικίσκοι, για την ποιοτική περίθαλψη ασθενών και σε ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους».

«Οι εξωτερικοί οικίσκοι δεν είναι το ιδανικό αλλά έχουν το πλεονέκτημα της απομόνωσης», ανεφερε ο κος Σεζένιας και πρόσθεσε ότι αξιοποίησαν την τεχνολογία προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου (αρνητική πίεση).

Θύμησε μάλιστα ότι όταν ξέσπασε η πανδημία το Νοσοκομείο ήδη είχε σοβαρά κτιριακά προβλήματα αφού το ένα κτήριο (πρώην παθολογική) είναι ανενεργό και ένα ακόμη επισκευάζεται (πρώην χειρουργική που θα λειτουργήσει ως νέα παθολογική).

Στη καλή συνεννόηση διοίκησης και τεχνικού τμήματος αναφέρθηκε ο κος Βενέτος, ενώ η υπεύθυνη της ΜΕΘ, εστίασε στη βελτίωση των υποδομών μιας και με τη λειτουργία την ΜΕΘ covid θα αποφευχθούν οι μετακινήσεις ασθενών.

Ειδική ήταν η αναφορά της Ελένης Κανταράκη στη συμβολή ευεργετών για τη δημιουργία των συγκεκριμένων κλινών, ενώ και από το ΕΣΠΑ επίκειται χρηματοδότηση 270.000 ευρώ για εξοπλισμό στο Νοσοκομείο στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στο μείζον θέμα που αφορά στη στελέχωση της ΜΕΘ, όπως είπε, σήμερα υπηρετούν 3 γιατροί και αναμένεται και μια 4η μετά από άδεια κύησης.

«Σε εύλογο χρονικό διάστημα πιστεύω ότι θα μπορούμε να λειτουργήσουμε 7 κλίνες στη ΜΕΘ» ανέφερε καταλήγοντας η κα Πατινιώτη.

 

ypomonada_3_klinon_covid_-_19_sti_meth_toy_skylitseioy

Σχετικά Άρθρα