Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Αγριεύει ο "Φοίβος": Καταπτώσεις βράχων στο δίκτυο, η θάλασσα βγήκε στη στεριά στα Λιμνιά, κοπές δέντρων από την πυροσβεστική

Παρ, 25/01/2019 - 13:15

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας - ο «Φοίβος», όπως το ονόμασαν οι μετεωρολόγοι-  με κύριο χαρακτηριστικό στην περιοχή μας τουw ισχυρούς νότιους ανέμους.

Προς το παρόν δεν έχουν προκληθεί προβλήματα σε λιμενικές υποδομές, όμως δεν έλειψαν κι αυτή τη φορά τα προβλήματα στην ξηρά, με την πυροσβεστική να έχει ήδη επέμβει σε 5 κοπές δέντρων (στα Σχολεία Κλούβα, στην Αγ. Φωτιά, στο Εμπορειός, στο Στρατόπεδο Σαλαλέ και στα Γιαλούρικα) και να έχει επίσης δύο κλήσεις για αντίστοιχα περιστατικά στη Βόρεια Χίο (στην Ποταμιά και τον Εγρηγόρο), ενώ ειδικά στην Αμανή παρουσιάζονται από χθες καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο από τον  κόμβο των Διευχών μέχρι τη Βολισσό.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, Στ. Κάρμαντζη, το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο είναι καθαρό, καθώς τα μηχανήματα της Π.Ε. Χίου είναι σε ετοιμότητα και ανταποκρίθηκαν άμεσα.

"Η περιφέρεια ανταποκρίνεται κατά το μέτρο των δυνατοτήτων της", ανέφερε στην "Α" η δημοτική σύμβουλος, Βιβή  Ποταμούση, λέγοντας ότι οι καταπτώσεις είναι διαρκείς και υπό αυτήν την έννοια οι διερχόμενοι από την περιοχή πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Τέλος, στα Λιμνιά, τα οποία βάλλονται ιδιαίτερα από τους νοτιάδες, αυτή τη στιγμή η θάλασσα έχει βγει στη στεριά, οι καφετέριες της περιοχής είναι «ένα με τη θάλασσα», με την κα Ποταμούση να ελπίζει ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ο τελευταίος που βιώνουν τη συγκεκριμένη κατάσταση, αφού ο Δήμος έχει προχωρήσει την Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Τουρισμού για την θωράκιση του λιμανιού.  

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 16:02

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση του ΣΕΣΝΟΧ με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Η τελευταία ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον εκφοβισμό μέλους του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ για δηλώσεις που έκανε σε τοπικό ΜΜΕ. Η διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων εποχών, κάλεσε σε απολογία μέλος του Δ.Σ. του σωματείου. Υπενθυμίζουμε στην διοικήτρια ότι τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η άποψη του Σωματείου μπορεί να μην είναι αρεστή στην Διοικήτρια, όμως εμείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν πτοούμαστε, ούτε από κλήσεις σε απολογία, ούτε από συκοφαντίες, ούτε από ραδιουργίες. Το σωματείο μας (ΣΕΣΝΟΧ) έχει ιστορικά αποδείξει ότι δεν διαπραγματεύεται την δημόσια δωρεάν ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους τους κατοίκους του νομού. Και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Αντί λοιπόν να σπαταλάνε χρόνο και ενεργητικότητα ας μας απαντήσουν οι διοικούντες:

  • Πόσο προσωπικό μόνιμο θα προσληφθεί τη στιγμή που οι κλινικές λειτουργούν στα όρια ή και κάτω από τα όρια της ασφάλειας;
  • Πότε προβλέπεται να γίνουν οι προσλήψεις για τη λειτουργία της νέας ψυχιατρικής κλινικής;
  • Πότε θα λειτουργήσει πλήρως η ΜΕΘ;
  • Πότε θα δημιουργηθεί αξιοπρεπής και ασφαλής χώρος για τους χημειοθεραπευόμενους;
  • Τι γίνεται με τις τεράστιες λίστες αναμονής για την πραγματοποίηση εξετάσεων (αξονική, μαγνητική, υπέρηχος) που έχουν φτάσει ως τον Ιούνιο 2020;
  • Τι γίνεται με την επισκευή του κτηρίου της παλαιάς χειρουργικής;
  • Πως αξιοποιείται η περιουσία του νοσοκομείου, όπου τη στιγμή αυτή δεκάδες κτήρια που ανήκουν στο νοσοκομείο όχι μόνο δεν επισκευάζονται αλλά ρημάζουν;

Ας ασχοληθεί με αυτά τα σοβαρά η διοικήτρια και ας απέχει από τις διώξεις συνδικαλιστών.

Επίσης, θα θέλαμε να σας πληροφορήσαμε -γιατί ως φαίνεται δεν το γνωρίζετε- ότι βάση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 αρ. 14 ο εργοδότης απαγορεύεται να επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, τη λειτουργία και τη δράση των συνδικαλιστικών οργάνων. Οι συνδικαλιστές οφείλουν να απολογηθούν για τη δράση τους μόνο στους συναδέλφους εργαζόμενους, που τους στηρίζουν και τους εκλέγουν στη συγκεκριμένη θέση και όχι στους εργοδότες διοικητές τους!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας

Γιάννης Λαμπαδοχυτός                 Ολυμπία Κουβαρά "