Αγριεύει ο "Φοίβος": Καταπτώσεις βράχων στο δίκτυο, η θάλασσα βγήκε στη στεριά στα Λιμνιά, κοπές δέντρων από την πυροσβεστική

Παρ, 25/01/2019 - 13:15

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας - ο «Φοίβος», όπως το ονόμασαν οι μετεωρολόγοι-  με κύριο χαρακτηριστικό στην περιοχή μας τουw ισχυρούς νότιους ανέμους.

Προς το παρόν δεν έχουν προκληθεί προβλήματα σε λιμενικές υποδομές, όμως δεν έλειψαν κι αυτή τη φορά τα προβλήματα στην ξηρά, με την πυροσβεστική να έχει ήδη επέμβει σε 5 κοπές δέντρων (στα Σχολεία Κλούβα, στην Αγ. Φωτιά, στο Εμπορειός, στο Στρατόπεδο Σαλαλέ και στα Γιαλούρικα) και να έχει επίσης δύο κλήσεις για αντίστοιχα περιστατικά στη Βόρεια Χίο (στην Ποταμιά και τον Εγρηγόρο), ενώ ειδικά στην Αμανή παρουσιάζονται από χθες καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο από τον  κόμβο των Διευχών μέχρι τη Βολισσό.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, Στ. Κάρμαντζη, το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο είναι καθαρό, καθώς τα μηχανήματα της Π.Ε. Χίου είναι σε ετοιμότητα και ανταποκρίθηκαν άμεσα.

"Η περιφέρεια ανταποκρίνεται κατά το μέτρο των δυνατοτήτων της", ανέφερε στην "Α" η δημοτική σύμβουλος, Βιβή  Ποταμούση, λέγοντας ότι οι καταπτώσεις είναι διαρκείς και υπό αυτήν την έννοια οι διερχόμενοι από την περιοχή πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Τέλος, στα Λιμνιά, τα οποία βάλλονται ιδιαίτερα από τους νοτιάδες, αυτή τη στιγμή η θάλασσα έχει βγει στη στεριά, οι καφετέριες της περιοχής είναι «ένα με τη θάλασσα», με την κα Ποταμούση να ελπίζει ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ο τελευταίος που βιώνουν τη συγκεκριμένη κατάσταση, αφού ο Δήμος έχει προχωρήσει την Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Τουρισμού για την θωράκιση του λιμανιού.  

Σχετικά Άρθρα