Αίτημα για έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και για τους τρίτεκνους

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 12/02/2024 - 14:39

Να εφαρμοστεί η εκπτωτική πολιτική των πολυτέκνων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια  και για τις τρίτεκνες οικογένειες  ζητά ο πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Αργύρης Γιαμάς.

Όπως τόνισε, σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές, όπως της Κρήτης και των Δωδεκανήσων οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν εκπτώσεις της τάξεως των 30% με 50%, με ότι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για τους κατοίκους των νησιών αλλά και για τους επισκέπτες.

«Μια τρίτεκνη οικογένεια θα το σκεφτεί να επιλέξει ένα τουριστικό προορισμό με ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια όταν μπορεί να πάει αλλού με έκπτωση», ανέφερε ο κ. Γιαμάς, ζητώντας την στήριξη όλων των φορέων στο συγκεκριμένο αίτημα.

Με αφορμή το αίτημα αυτό από τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων δωματίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά επιστολή της στον αρμόδιο υπουργό, με κοινοποίηση στις αρχές της Χίου: 

Αξιότιμε κ. ΥΠΟΥΡΓΕ,

Μέλος του Συλλόγου μας που είναι και Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων μας ενημέρωσε σε σχέση με την ισχύουσα πολιτική των ναυτιλιακών εταιριών οι οποίες παρέχουν έκπτωση στα εισιτήρια των πλοίων για τρίτεκνες οικογένειες για δρομολόγια προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες αλλά όχι για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Χίος όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι παραμεθόριος περιοχή και δυστυχώς υπάρχει μεγάλη υπογεννητικότητα. Με βάσει τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθυσμός της Χίου μειώνεται κάθε χρόνο και στα περισσότερα χωριά ζουν πια ελάχιστοι νέοι άνθρωποι, έως και καθόλου, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Για παράδειγμα πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών ανακοίνωσε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα  με την έλλειψη εργατικών χεριών με αποτέλεσμα πάρα πολλοί μαστιχοπαραγωγοί να σκέπτονται να μην καλλιεργήσουν το σύνολο των εκτάσεων τους που σημαίνει μείωση εισοδημάτων.

Γυρνώντας τον χρόνο πολλές δεκαετίες πίσω η μέση ελληνική οικογένεια ήταν πολυπληθής ώστε να μπορέσει να ανταπεξέρθει στις ανάγκες της τότε εποχής. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να δοθούν κάποιες διευκολύνσεις στις σημερινές τρίτεκνες οικογένειες και ιδιαίτερα εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, που είναι το θέμα μας, σε εκείνες που διαμένουν στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπως είναι η Χίος και να μην υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά σε σχέση με τους άλλους προορισμούς που σας αναλύσαμε στην αρχή που δεν είναι καν παραμεθόριες περιοχές και δίπλα στη Τουρκία.

Επίσης η εκπτωτική πολιτική θα ωφελήσει και τις τρίτεκνες οικογένειες που θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κάτι που θα βοηθήσει και στην αύξηση του τουριστικού εισοδήματος των νησιών αυτών και ιδιαίτερα της Χίου που δυστυχώς έχει σύντομη τουριστική περίοδος.

Με αφορμή τη διενέργεια διαγωνισμού στο τέλος του μήνα για την ανάληψη των άγονων γραμμών από ναυτιλιακές εταιρείες επιθυμούμε εάν γίνεται να συμπεριληφθεί διάταξη στον διαγωνισμό που να προβλέπει εκπτώσεις στις τρίτεκνες οικογένειες και για τις γραμμές προς τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ζητάμε να εξετάσετε το αίτημα μας ώστε να είναι πιο δίκαιη η αντιμετώπιση των τρίτεκνων οικογενειών χάρη των οποίων μειώνεται εν μέρει το σοβαρό πρόβλημα του δημογραφικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

 

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ

Γιώργος Μυλωνάδης

Πρόεδρος Συλλόγου Ε.Ε.Δ.Δ & Τ.Ε.Κ Χίου

 

aitima_gia_ekptosi_sta_aktoploika_eisitiria_kai_gia_toys_triteknoys

Σχετικά Άρθρα