Ακρωτηριασμένες συγκοινωνιακά οι Οινούσσες

Δρομολόγια μόνο μέσω Χίου με το "Οινούσσες 3" και ένα θαλάσσιο ταξί
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 04/11/2021 - 14:31

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών δεν είναι δυνατή η προσέγγιση μεγάλου πλοίου στο εξωτερικό κρηπίδωμα του λιμένα των Οινουσσών ύστερα και από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ ήταν αναμενόμενο ότι αυτό θα συμβεί αφού η ρηγμάτωση στο κρηπίδωμα διευρύνεται.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη την οποία έχει αναλάβει να αναθέσει σε μελετητικό γραφείο το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, κάτι που ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχει δέσμευση για τη χρηματοδότηση του έργου όταν αυτό ωριμάσει μελετητικά.

Με τη διακοπή των δρομολογίων των μεγάλων πλοίων το νησί είναι ακρωτηριασμένο συγκοινωνιακά, τόνισε ο Δήμαρχος Οινουσσών, σημειώνοντας ότι πλέον η ακτοπλοϊκή σύνδεση γίνεται μέσω Χίου με το πλοίο «Οινούσσες 3» και με ένα μόνο θαλάσσιο ταξί.

Από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου ο πρόεδρος του Κυριάκος Ζωάνος υπογράμμισε ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την επισκευή της ρηγμάτωσης, κάτι που τον κάνει αισιόδοξο για την γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος.

dieyrynetai_i_rigmatosi_-_diakoptontai_ta_dromologia

Σχετικά Άρθρα