Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Άμεση ανταπόκριση Αντιδημάρχου Πρόνοιας για υπόθεση Γ. Ζαφειρόπουλου

Γ. Πατεριμός: "Σε πρώτη φάση στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας και από του χρόνου η ένταξή του στο ΚΔΑΠ"
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/12/2019 - 15:09

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αντιδημάρχου Πρόνοιας, Γιώργου Πατεριμού, στην εξεύρεση λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο 37χρονος με νοητική υστέρηση και αυτισμό, Γιάννης Ζαφειρόπουλος και η μητέρα του Κυριακή, που ζουν στα Καρδάμυλα.

Ο 37χρονος, παρόλο που θα μπορούσε να ενταχθεί σε μια δομή εκπαίδευσης ΑμεΑ παραμένει «εγκλωβισμένος» στα Καρδάμυλα, με τον Γιώργο Πατεριμό να διευκρινίζει ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει τουλάχιστον για την τρέχουσα περίοδο. Όπως είπε, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, που έχει υπό την ευθύνη του ο Δήμος και στο οποίο μπορεί να ενταχθεί ο Γιάννης, λόγω ηλικίας, είναι χρηματοδοτούμενο με πρόγραμμα της Ε.Ε. (μέσω voucher) και οι ενέργειες ένταξης θα έπρεπε να είχαν γίνει από τον προηγούμενο Μάιο – Ιούνιο.

Παρά ταύτα, είπε ο Γιώργος Πατεριμός, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα αφού και ο ίδιος είναι γονέας αυτιστικού ατόμου, ενεργοποιήθηκε άμεσα η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας προκειμένου να ενημερωθεί και να διευκολυνθεί η μητέρα για τις διαδικασίες ένταξής της σε δομές και προγράμματα όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το ΚΕΑ, το ΤΕΒΑ, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα παροχής στην ίδια βοήθειας από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Όσον αφορά την εκπαίδευση του Γιάννη που είναι βασικό ζητούμενο, αυτό πια θα εξεταστεί από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, υποβάλλοντας η μητέρα την αίτηση έγκαιρα για την ένταξή της στο πρόγραμμα voucher.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 12:46

Ο Γιώργης Μισετζής κληρονόμησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα του Νίκου και οι μέχρι σήμερα δραστηριότητές του ήταν πολλές και ποικίλες με αποκορύφωμα τον τουριστικό τομέα.

Στην εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και στις 11 και την Τετάρτη στις 4 .00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV θα τον δούμε να ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του αλλά και να μιλά και για τον τουρισμό της Χίου. Όπως επίσης και για τα αγαπημένα «Σπιτάκια» του στα Αυγώνυμα.