Χίος, Παρασκευή 3 Απριλίου

Άμεση ανταπόκριση Αντιδημάρχου Πρόνοιας για υπόθεση Γ. Ζαφειρόπουλου

Γ. Πατεριμός: "Σε πρώτη φάση στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας και από του χρόνου η ένταξή του στο ΚΔΑΠ"
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/12/2019 - 15:09

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αντιδημάρχου Πρόνοιας, Γιώργου Πατεριμού, στην εξεύρεση λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο 37χρονος με νοητική υστέρηση και αυτισμό, Γιάννης Ζαφειρόπουλος και η μητέρα του Κυριακή, που ζουν στα Καρδάμυλα.

Ο 37χρονος, παρόλο που θα μπορούσε να ενταχθεί σε μια δομή εκπαίδευσης ΑμεΑ παραμένει «εγκλωβισμένος» στα Καρδάμυλα, με τον Γιώργο Πατεριμό να διευκρινίζει ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει τουλάχιστον για την τρέχουσα περίοδο. Όπως είπε, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, που έχει υπό την ευθύνη του ο Δήμος και στο οποίο μπορεί να ενταχθεί ο Γιάννης, λόγω ηλικίας, είναι χρηματοδοτούμενο με πρόγραμμα της Ε.Ε. (μέσω voucher) και οι ενέργειες ένταξης θα έπρεπε να είχαν γίνει από τον προηγούμενο Μάιο – Ιούνιο.

Παρά ταύτα, είπε ο Γιώργος Πατεριμός, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα αφού και ο ίδιος είναι γονέας αυτιστικού ατόμου, ενεργοποιήθηκε άμεσα η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας προκειμένου να ενημερωθεί και να διευκολυνθεί η μητέρα για τις διαδικασίες ένταξής της σε δομές και προγράμματα όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το ΚΕΑ, το ΤΕΒΑ, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα παροχής στην ίδια βοήθειας από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Όσον αφορά την εκπαίδευση του Γιάννη που είναι βασικό ζητούμενο, αυτό πια θα εξεταστεί από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, υποβάλλοντας η μητέρα την αίτηση έγκαιρα για την ένταξή της στο πρόγραμμα voucher.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 03/04/2020 - 19:50

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε χωριά και υπηρεσίες του νησιού από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου με την αμέριστη στήριξη  και συμπαράσταση των εθελοντικών ομάδων του νομού μας και της ΛΕΦΕΔ. Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μανδάλας, οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια  προστασίας της δημόσιας υγείας όλων των κατοίκων της Χίου και θα συνεχιστούν μέχρι να περιοριστεί η διάδοση του covid 19.

«Οι  απολυμάνσεις βοηθούν στον περιορισμό της διάδοσης  του φονικού ιού αρκεί και ο κόσμος να υπακούσει τις οδηγίες των ειδικών και να μείνει σπίτι. Εμείς βρισκόμαστε έξω κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους δημότες μας. Θα πάμε σε όλα τα χωριά, θα απολυμάνουμε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και όπου κρίνεται απαραίτητο θα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία» σημειώνει ο Παναγιώτης Μανδάλας προσκαλώντας όλες τις εθελοντικές ομάδες να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χίου.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί απολύμανσης στον Δαφνώνα, το Βασιλεώνοικο, τους Βαβύλους, τα Θυμιανά, την Εισαγγελία Χίου, το Εργατικό Κέντρο και τη διεύθυνση προσωπικού και πληροφορικής του δήμου Χίου. Αρωγοί της σημερινής μας προσπάθεια ήταν φυσικά οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των ανωτέρω χωριών, καθώς και πλήθος εθελοντών. Στις απολυμάνσεις των υπηρεσιών συνέδραμε η ΛΕΦΕΔ. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στους προέδρους και τα μέλη των  τοπικών συμβουλίων για την έμπρακτη βοήθειά τους αλλά και σε όλους τους εθελοντές που αγόγγυστα συνδράμουν σε όλες μας τις πρωτοβουλίες και πάντα δηλώνουν παρών και βοηθούν  με κάθε τρόπο και μέσο. Η συνδρομή τους είναι πολύτιμη και η συνεργασία τους ανεκτίμητη », καταλήγει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας.

Από αύριο στη μάχη της απολύμανσης θα συμμετέχει  η εθελοντική ομάδα της Ιωνίας με τον πρόεδρο της Θ. Τζούμα όπου μαζί με τις εθελοντικές ομάδες Μαστιχοχωρίων  θα πραγματοποιήσουν ψεκασμούς σε Ιωνία και Μαστιχοχώρια.