
Με την ευκαιρία της ανανέωσης κυνηγετικών αδειών, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου υπενθύμισε ότι με το άνοιγμα του κυνηγίου του λαγού και της πέρδικας σε κάθε έξοδο ο κυνηγός μπορεί να σκοτώσει νόμιμα μέχρι ένα λαγό και μέχρι τέσσερεις πέρδικες. Επίσης με δηλώσεις του στην «Α» ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου πόσο σημαντικό είναι να μην πέφτει κανένα φυσίγγιο στο περιβάλλον.
«Θα τοποθετήσουμε», μας είπε, «σε διάφορα σημεία, 30 κάδους ανακύκλωσης, ειδικά για φυσίγγια. Όταν ένας κυνηγός τελειώσει δεν είναι τίποτα να μαζέψει τα φυσίγγια του σε μια σακούλα και να τα ρίξει εκεί. Αν τα καταφέρουμε σε δεύτερη φάση θα τοποθετήσουμε κι άλλους 30 κάδους.», τόνισε ο Γ. Μεννής.
Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 1.400 άδειες άδειες κυνηγίου και υπολογίζεται ότι άλλοι 500 με 600 κυνηγοί θα προστρέξουν στο σύλλογο για την ανανέωση μέσα σ’αυτές τις δύο εβδομάδες, αφού 16 του μήνα ξεκινά το κυνήγι του λαγού και στις 19 – παραμονή των εκλογών- εκείνο της πέρδικας, που είναι και τα πιο δημοφιλή και κατά τον κ. Μεννή, σίγουρα πρώτα στην επιλογή των κυνηγών, απ’ότι το κυνήγι της… ψήφου, στο οποίο επιδίδονται αυτές τις ημέρες οι πολιτικοί. Μάλιστα φέτος υπολογίζει ότι θα εκδοθούν περισσότερες άδειες από πέρσι, λόγω του ότι στις επιτρεπόμενες ζώνες επανέρχονται τα καμένα της νότιας Χίου.
Όσον αφορά το οικονομικό μέρος – τουλάχιστον σε ότι αφορά την άδεια, γιατί γενικότερα το κυνήγι είναι ακριβό σπόρ- και φέτος (όπως το 2014 και το 2013) παραμένει η τοπική στα 100 ευρώ, χωρίς καμία έκτακτη εισφορά και κατά τον Πρόεδρο του Κ.Σ. είναι από τις πιο οικονομικές πανελλαδικά.






































