Αναβολή λόγω... ασθένειας του κατηγορουμένου

Στις 8 Απρίλη νέα δικάσιμος για την επίθεση στο νοσηλευτή Γ. Κουτσοδόντη
Δευ, 18/02/2019 - 09:58

Για τις 8 του Απρίλη αναβλήθηκε η δίκη γνωστού και ήδη καταδικασμένου xιώτη για παρόμοια ρατστιστικά περιστατικά, που αφορά την προ τριετίας επίθεσή του εναντιον του νοσηλευτή, Γιάννη Κουτσοδόντη, όταν επιχειρούσε να φροντίσει ασθενείς πρόσφυγες, στον καταυλισμό της Σούδας.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί για σήμερα, ωστόσο ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε ασθένεια και δόθηκε αναβολή, αξίζει να αναφερθεί ότι η εισαγγελέας ζήτησε ιατρική εξέταση.

Ανακοίνωση για τη συγκεκρικμένη υπόθεση εξέδωσε η επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες «Λάθρα» στην οποία ανέφερε τα εξής:

Μετά από τρία χρόνια γίνεται στη Χίο η δίκη που αφορά μία ακόμη ρατσιστική επίθεση του γνωστού και ήδη καταδικασμένου για ρατσιστική βία σε πρόσφυγες.

Αυτή τη φορά δικάζεται για την επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον του νοσηλευτή του Νοσοκομείου Χίου, Γιάννη Κουτσοδόντη, κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω επιτέθηκε και χτύπησε αναίτια τον Γιάννη Κουτσοδόντη, όταν ο τελευταίος μετά από εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, είχε πάει στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα του Κάστρου της Χίου, για να φροντίσει ασθενείς πρόσφυγες.

Ο Γιάννης Κουτσοδόντης, συμπολίτης μας, γνωστός για την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες αλλά και σε ντόπιους που ζητούν την βοήθειά του, αποτέλεσε τον ιδανικό στόχο για τον κατηγορούμενο, που προσπάθησε έτσι να τον εμποδίσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Το μήνυμα της απρόκλητης αυτής επίθεσης, ήταν προφανώς να φοβούνται όσοι αισθάνονται και πράττουν ως αλληλέγγυοι στους αδύναμους και ταυτόχρονα οι τελευταίοι να νιώθουν εντελώς μόνοι και αβοήθητοι στη χώρα μας.

Ελπίζουμε ότι στη σημερινή δίκη το δικαστήριο θα δώσει το σωστό μήνυμα με μία ακόμη καταδίκη του κατηγορούμενου για ρατσιστική επίθεση, με βάση τον αντίστοιχο νόμο.

Είναι η απαραίτητη απάντηση απέναντι στα φαινόμενα αυτά που δυστυχώς απειλούν τα ήθη του νησιού μας και βάζουν σε δοκιμασία την ανθρωπιά μας.

Ο φασισμός ως εγκληματική πρακτική πρέπει να παίρνει συνεχώς την πρέπουσα απάντηση από τη δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα