Ανησυχητικά αποτελέσματα στα λύματα για θετικούς στoν κορωνοϊό στη Χίο

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Πέμ, 01/04/2021 - 10:05

Ανησυχία φαίνεται να έχουν προκαλέσει στους κόλπους της ιατρικής κοινότητας Χίου αποτελέσματα μέτρησης του ιικού φορτίου SARS-CoV-2 στα λύματα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, ούτε από τη ΔΕΥΑΧ, ούτε από τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του alithia.gr αναμένονται εντός της ημέρας.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑΧ τον τελευταίο ένα μήνα πραγματοποιεί πλέον εβδομαδιαίο έλεγχο στο λύματα, στην κατάληξή τους στην Μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης, με δεδομένο ότι εμφάνιζαν αυξημένο ιικό φορτίο, σε αντίθεση με προηγούμενες μετρήσεις, σε μια περίοδο που θυμίζουμε ότι αντίστοιχα στο νησί είχαμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών από covid 19 στο "Σκυλίτσειο".

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τελευταίες αναλύσεις αποτυπώνουν “έκρηξη” στον αριθμό των εν δυνάμει νοσούντων πολιτών.

Εν’ αναμονή των ανακοινώσεων, με την ελπίδα ότι τώρα στο τελευταίο στάδιο της περιπέτειας θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις συνέπειες από το τρίτο και πλέον “φαρμακερό” , όπως αποδεικνύεται, κύμα της πανδημίας.

Θυμίζουμε ότι ο Μάρτης για την Χίο έκλεισε με 259 επιβεβαιωμένα κρούσματα -σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ- και ήταν ο χειρότερος για το νησί μας μήνας από την αρχή της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα