Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Ανησυχητική αύξηση προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών: 325 εισερχόμενοι σε 9 περιστατικά αυτή την εβδομάδα

2.441 στη ΒΙΑΛ μέχρι τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή
Δευ, 19/08/2019 - 12:37

325 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη Χίο την εβδομάδα από 12 Αυγούστου μέχρι σήμερα το πρωί, με τις δυνάμεις του Λιμεναρχείου και της Frontex  να επεμβαίνουν σε 9 συνολικά περιστατικά.

Με τους ρυθμούς που πάμε και με δεδομένο ότι το ίδιο διάστημα δεν γίνεται προώθηση αντίστοιχου αριθμού προσφύγων στην ενδοχώρα, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βρεθούμε μπροστά σε εκρηκτικές κατάστασεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι επισήμως με βάση την αποτύπωση της κατάστασης στα νησιά – πύλες εισόδου, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 15/8 σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και τα υπόλοιπα νησιά, είχαμε 21.551 διαμένοντες, εντός και εκτός ΚΥΤ. Στο ΚΥΤ Χίου, στην πρώην ΒΙΑΛ, διαμένει υπερδιπλάσιος αριθμός και συγκεκριμένα 2.441 με χωρητικότητα 1.014, ενώ συνολικά στο νησί μας βρίσκονται 2.719.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 10:12

Σε εμπρησμό αποδίδει τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς στους Βαβύλους, που αποτέφρωσε 200 περίπου στρέμματα - κυρίως γεωργικής αλλά και δασικής έκτασης- ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Γιάννης Βουράκης, σημειώνοντας ότι αυτή ξεκίνησε μερικές εκατοντάδες μέτρα από την περίφραξη της ΒΙΑΛ.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της "Αλήθειας" που θα μεταδοθούν στο δελτίο ειδήσεων, μετά τις 6 μ.μ. ο Διοικητής σημειώνει ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την φωτιά στους Βαβύλους εκδηλώθηκε μια ακόμη στο Βασιλειώνοικο της οποίας η κατάσβεση έγινε άμεσα, ενώ για την χθεσινοβραδινή φωτιά σε γεωργική αποθήκη στο Χαλκειός τόνισε ότι ήταν αποτέλεσμα της διάρρηξης που έγινε εκεί.