Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Ανοικτή, μέχρι νεωτέρας, η Προκυμαία για τα οχήματα

ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 19/05/2020 - 15:33

 Να παραμείνει  ως έχει η διέλευση οχημάτων στην Προκυμαία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η έκτακτη συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης μετά από αίτημα των καταστηματαρχών για ολικό κλείσιμο κυκλοφορίας με στόχο την επιπλέον παραχώρηση χώρου στα καταστήματα εστίασης.

Τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής αλλά κυρίως οι εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, διατύπωσαν επιφυλάξεις σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στο σώμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Κώστας Βεζέρης, επιφυλάξεις που αφορούσαν τόσο τον τρόπο εφαρμογής όσο και τις πιθανές νομικές ευθύνες σε περίπτωσης ατυχημάτων.

Η αρχή έγινε από τον διοικητή της Τροχαίας Παντελή Καλανδρόπουλο που ζήτησε να κατατεθεί εγγράφως η πρόταση των καταστηματαρχών, έτσι ώστε η Υπηρεσία να μπορεί να την μελετήσει, να την αξιολογήσει και να έχει τεκμηριωμένη άποψη.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη που τόνισε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία τέτοια συζήτηση αν προηγουμένως δεν διαπιστωθεί η νομιμότητα και το πλαίσιο κλεισίματος της προκυμαίας.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Βουράκης, που εκτός τις δυσκολίας διέλευσης, που πιθανά να αντιμετωπίσουν τα οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς μέσα στην πόλη, τόνισε ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να ζητήσουν από τους πελάτες τους να μην παρκάρουν στις παράλληλες με την προκυμαία οδούς έτσι ώστε να μπορούν τα οχήματα τη Υπηρεσίας να τις διασχίσουν.

Τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το κλείσιμο της Προκυμαίας κατέθεσαν οι μεταφορείς της Χίου με τον πρόεδρο τους Βασίλη Βαββάκα να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι αδύνατον  να μεταφερθούν τόσες νταλίκες από τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι, προκειμένου να κλείσει η Προκυμαία στις 7, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο λιμάνι των Μεστών λέγοντας ότι από την στιγμή που οι νταλίκες πληρώνουν το ίδιο εισιτήριο και επιβαρύνονται και με το κόστος μεταφοράς από και προς τον λιμένα Μεστών δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιούν.

Ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Αλέξης Γεωργούλης, που καταψήφισε το θέμα, ζήτησε να έρθει προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Κυριάκο Ζωάννο να τονίζει ότι η απόφαση ανήκει στην λιμενική επιτροπή.

Παράλληλα ο Κυριάκος Ζωάννος ζήτησε από τον Κώστα Βεζέρη να κατατεθεί εγγράφως η πρόταση του συλλόγου καταστηματαρχών έτσι ώστε να εξεταστούν όλες οι παραμέτρους, ενώ μέχρι τότε η Προκυμαία θα παραμείνει ανοικτή για τα οχήματα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 15/07/2020 - 11:04

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες μουσικοί καθώς μετά την πολύμηνη… αργία που βίωσαν ήρθε και η απαγόρευση των πανηγυριών για να δώσει την χαριστική βολή στο εισόδημα τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Χίου Κώστα Μπογιατζή, ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς, εκτός από την ανεργία που βιώνουν, υπάρχει και ο αποκλεισμός τους από  τα επιδόματα που άλλοι επαγγελματίες λόγω της πανδημίας έχουν εισπράξει.

«Το σύστημα για να δώσει επιδόματα ζητά συλλογική σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου από τους επαγγελματίες μουσικούς που όμως  δεν υφίσταται στον κλάδο μας καθώς οι περισσότεροι κάνουν συμβάσεις σαββατοκύριακου για να δουλέψουν στα μαγαζιά», ανέφερε ο κ Μπογιατζής συμπληρώνοντας ότι ο αγώνας τους ως σωματείο για το επίδομα συνεχίζεται.

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε, η απαγόρευση των πανηγυριών ήρθε να δώσει την χαριστική βολή, καθώς μετά από την πολύμηνη ανεργία κάποιοι έβλεπαν μια μικρή διέξοδο μιας και μετά το καλοκαίρι η κατάσταση διαφαίνεται ακόμη δυσκολότερη.

«Η κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση των πανηγυριών χωρίς να εξετάζει τα διαφορετικά δεδομένα που υπάρχουν στα νησιά και τα χωριά καθώς τα άτομα που μαζεύονταν ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με τα αστικά κέντρα και μπορούσε να επιβάλει μέτρα τήρησης αποστάσεων και όχι να προχωρήσει στην κάθετη ακύρωση», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Μουσικών Χίου.