Από 1η Δεκέμβρη αλλαγή στο πρόγραμμα πτήσεων για να μην φτάνουν 3 αεροπλάνα ταυτόχρονα στη Χίο

Ν. Νικολούδης, αερολιμενικός: Από το Σεπτέμβρη είχαμε ενημερώσει την ΥΠΑ για το πρόβλημα που θα υπήρχε
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 16/11/2021 - 13:17
Ηχητικό απόσπασμα: 

Από την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να εφαρμοστούν αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο της Χίου, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο τρεις φορές την εβδομάδα να συμπίπτουν τρεις αφίξεις αεροσκαφών ,στο διάστημα μεταξύ 19.50 με 20.05, με αποτέλεσμα να δημιουργείται -εν μέσω πανδημίας- το αδιαχώρητο στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου.

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε από τις αρχές του Οκτωβρίου, με την εφαρμογή του φθινοπωρινού - χειμερινού προγράμματος, το οποίο κατήρτισαν οι εταιρείες (sky express και aegean- ολυμπιακή) με τις απογευματινές πτήσεις – δύο από Αθήνα και μια από Θεσσαλονίκη- να φτάνουν σχεδόν την ίδια ώρα κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Το ζήτημα επισημάνθηκε και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη Χίο, που ζήτησε να γίνουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεων, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, είπε στο Ράδιο Αλήθεια, ο αερολιμενικός Νίκος Νικολούδης.

Η αρχική επισήμανση έγινε κεντρικά στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, πλην όμως δεν υπήρχε αρχικά ανταπόκριση, κάτι που έγινε στη συνέχεια με την τροποποίηση της πτήσης της Ολυμπιακής από την Θεσσαλονίκη, η οποία  θα έρχεται στη Χίο στις 8.30 μ.μ. από την 1η Δεκεμβρίου.

Ο κος Νικολούδης τόνισε ότι το αεροδρόμιο, με τις υπάρχουσες υποδομές, αδυνατεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονο 3 πτήσεις και το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στους εσωτερικούς χώρους και στο συνωστισμό των επιβατών, αλλά και στην πίστα.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες που είχαμε μέχρι και 200 επιβάτες ταυτόχρονα, με δύο εξόδους αναχωρήσεων, ήταν δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες τους. Κάναμε και νέο έγγραφο στην υπηρεσία και περιγράψαμε την κατάσταση και τελικά ενημερωθήκαμε για την πρωτοβουλία της aegean να μετακινήσει μισή ώρα αργότερα την πτήση από Θεσσαλονίκη, κάτι που μας διευκολύνει», τόνισε ο κος Νικολούδης.

Σχετικά Άρθρα