Από το... χώμα στην αγκαλιά της "Αποστολής"

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 15/10/2015 - 20:36

Ένα μωρό, μόλις 20 ημερών, άφησε η σύρα μάνα στα χέρια του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής», Κωστή Δήμτσα, ζητώντας του να το φροντίσει και να μην το αφήσει για 3η νύχτα να κοιμηθεί στο... χώμα.

Η ιστορία αυτή, και πολλές άλλες που δεν έτυχε να τις καταγράψουμε, είναι η καθημερινότητα στα κέντρα κράτησης και φύλαξης μεταναστών.

Το παραπάνω σκηνικό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του κλιμακίου της «Αποστολής» στο Μερσινίδι, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, όπου μοιράστηκαν 300 υπνόσακοι και 50 μπάλες για τα παιδιά, αφού ό,τι και να συμβαίνει τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο χαμόγελο!

Οι πρόσφυγες δέχτηκαν με χαρά την προσφορά αυτή, αν και μοναδική τους έννοια ήταν το πότε θα φύγουν από το νησί μας και την Ελλάδα, έτσι ώστε να συναντήσουν τη δική τους γη της Επαγγελίας.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η παραπάνω μάνα είδε το σπίτι της να βομβαρδίζεται, πήρε τα παιδιά της και έφυγε μόνη, προσπαθώντας να φτάσει στη Γερμανία όπου βρίσκεται ήδη ο σύζυγός της.

Ο κ. Δήμτσας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο έργο της «Αποστολής» της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ όσον αφορά την επίσκεψη στη Χίο, προηγήθηκε μοίρασμα 800 τσαντών με σχολικό υλικό σε παιδιά, παράδοση υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού και στην περιοχή της Αμανής, επίσκεψη στο Μερσινίδι, διενέργεια 100 τεστ μνήμης και ομιλία στο Ομήρειο με θέμα τη νόσο του Αλτσχάιμερ. 

 

Σχετικά Άρθρα