Από καλή βάση η... αφετηρία συζήτησης για την παράκαμψη του Βροντάδου

"Υπάρχουν λύσεις που δεν αγγίζουν την πηγή της Κλειδούς" ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ισίδωρος Ντομάτας, μετά την χθεσινή ενημέρωση στην Περιφέρεια
Πέμ, 02/12/2021 - 12:12

Ως μια καλή βάση εκκίνησης της συζήτησης για την παράκαμψη του Βροντάδου χαρακτήρισε τη σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Βρουλή, ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Ισίδωρος Ντομάτας.

Ο ίδιος αναμένει την λεπτομερή παρουσίαση της μελέτης που θα γίνει από τους μελετητές και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στις 17 Δεκεμβρίου.

Από τα όσα ελέχθησαν χθες από τα στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Χίου, ο κύριος Ντομάτας σημείωσε ότι από τις τέσσερις εναλλακτικές της παράκαμψης που προτείνονται υπάρχουν προτάσεις που δεν αγγίζουν τις πηγές της Κλειδούς, κάτι που τουλάχιστον για το Δήμο αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας με τον ίδιο να σημειώνει ότι φαίνεται από την παρούσα μελέτη να έχουν ληφθεί υπ όψιν ζητήματα που είχαν τεθεί και από το παρελθόν.

Στα θετικά της χθεσινής πρωτοβουλίας ο κύριος Ντομάτας περιέλαβε και το γεγονός ότι είχαν κληθεί στη σύσκεψη εκτός από εκπροσώπους του Δήμου, του τοπικού συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων αλλά και πρώην αυτοδιοικητικοί του Βροντάδου, που δείχνει ότι υπάρχει καλή διάθεση για συζήτηση επί της ουσίας, για ένα θέμα για το οποίο και ο Δήμος επιθυμεί να δοθεί λύση, μιας και η παράκαμψη θα εξυπηρετήσει και τον Βροντάδο αλλά και όσους έχουν προορισμό τη Βόρεια Χίο.

Σχετικά Άρθρα