Από Μάιο η επέκταση της Χρήστου - Σκέψεις για μονοδρόμηση της Αερ. Ροδοκανάκη

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 30/03/2021 - 14:21

Μέσα στον Μάιο αναμένεται η εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο επέκτασης της οδού Ιωάννου Χρήστου, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξενάκη να δηλώνει ότι ήδη ελήφθησαν οι εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γίνεται ο προσυμβατικός έλεγχος και μόλις αυτός ολοκληρωθεί θα υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης με χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τους 14 μήνες.

Η επέκταση του δρόμου, με κατάληξη στην οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη, όπου τελικά θα κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος, γίνεται ως ένα από τα συνοδά έργα της επέκτασης του αεροδρομίου (το άλλο "πακέτο" έχει ανατεθεί και προχωρά από την Περιφερειακή Ενότητα για την μετατόπιση τμήματος της λεωφόρου Ενώσεως, την κατασκευή των κόμβων εισόδου - εξόδου στο αεροδρόμιο και του χώρου στάθμευσης οχημάτων).

Παράλληλα, όπως είπε ο Γιάννης Ξενάκης με το έργο της Χρήστου η τεχνική υπηρεσία του δήμου επεξεργάζεται πρόταση για μονοδρόμηση της Αεροπόρου Ροδοκανάκη, λαμβάνοντας υπ'οψιν της και τα κυκλοφοριακά φορτία που έχει  καθώς και τις δράσεις που αναπτύσσονται εκεί (π.χ. πολυχώρος Φάρκαινας), σε συνδυασμό με τη δυνατότητα χρήσης του 1ου τμήματος του περιφερειακού, που λειτουργεί ως παράλληλη οδός της Αεροπόρου Ροδοκανάκη, σε πολύ μικρή απόσταση.

apo_maio_epektasi_hristoy_skepseis_monodromisis_aeroporoy_rodokanaki

Σχετικά Άρθρα