Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Από μηδενική βάση ο σχεδιασμός για το Κέντρο Ομηρικής Προβολής

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 14/11/2019 - 08:32

Τον προβληματισμό αλλά και την αγωνία του για την πορεία του έργου «Δημιουργία Κέντρου Ομηρικής Προβολής» στην Δασκαλόπετρα εξέφρασε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νύκτας.

Ο κ.Νύκτας είχε αναφερθεί στο θέμα σε συνέντευξη του στο «ράδιο Αλήθεια» χωρίς να πάρει απάντηση από την δημοτική αρχή και έτσι επανήλθε στην συνεδρίαση του σώματος ζητώντας απαντήσεις.

Για επανασχεδιασμό της πρότασης που υπάρχει έκανε λόγο ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης τονίζοντας ότι «Παρότι πληρώνουμε αυτό το ενοίκιο και παρότι έχει γίνει διαδικασία ιστορικής καταγραφής ύψους 12.000 ευρώ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός δεν προχώρησε», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι όλη η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο τέως δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, τονίζοντας ότι ως δημοτική αρχή μείωσε το ενοίκιο από 2.100 ευρώ σε 1.300 ποσό που αφορά όχι μόνο το ακίνητο της Δασκαλόπετρας αλλά και τον αύλειο χώρο μαζί με τον χώρο στάθμευσης.

«Για να ξεκινήσουμε μελέτες και διαγωνισμούς έπρεπε να υπήρχε κτίριο. Έπειτα έπρεπε να υπάρχει σενάριο, πράγμα που έγινε με ειδικούς επιστήμονες. Όλα αυτά γίνονται σιγά- σιγά. Δεν μπορούν να γίνουν από τη μία ημέρα στην άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Βουρνούς.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 12:21

«Κανένας αιρετός φέτος δεν ήρθε στην εκδήλωσή μας».

Αυτό το παράπονο, έγινε εκτός μικροφώνου από τον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας του νησιού μας, Σταμάτη Κλουμάση, στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαΐου 2020, στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα ευαισθητοποίησης γι’ αυτήν ανίατη, προς το παρόν, ασθένεια.

Ο Πρόεδρος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε λιτά στα προβλήματα των μελών, στα οποία μοιράστηκαν, ακριβώς για τον αγώνα που δίνουν, δύο βιβλία με την υπογραφή δύο γυναικών που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Της Μαρίας Βουζουνεράκη με τίτλο «Πάμε μια βόλτα;» και της Βερόνικας – Στυλιανής Αποστόλου με τίτλο «Η σκληρή κυρία πλάκα».