Από Νοέμβρη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Οινουσσών με τον Πειραιά

Πέμ, 29/10/2015 - 13:08

Το αίτημα της κοινωνίας των Οινουσσών ήταν χρόνιο και το τελευταίο διάστημα μετά τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών επιτακτικό, με δεδομένο και το παράδειγμα των Ψαρών που συνδέθηκε με πλοίο για Πειραιά, μέσω Χίου. Τελικά και για τις Οινούσσες έχουμε θετικές εξελίξεις, αφού όπως γνωστοποίησε από το Ράδιο "Α" ο Δήμαρχος, Στέφανος Βογιατζής, από την εταιρεία BSF ενημερώθηκαν ότι από 1η Νοεμβρίου και για ένα χρόνο το πλοίο Blue Star 1 θα προσεγγίζει στο νησί τους και συγκεκριμένα  κάθε Πέμπτη θα αναχωρεί από Πειραιά στις 8 μ.μ. με σταθμούς τα Ψαρά, τις Οινούσσες, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και επιστροφή στον Πειραιά. Επίσης κάθε Δευτέρα βράδυ μετά την αναχώρησή  του από Χίο θα προσεγγίζει στις Οινούσσες, τα Ψαρά και τέλος στον Πειραιά.

Ικανοποιημένος από τις εξελέξεις ο Στ. Βογιατζής, σημείωσε ότι η σύνδεση αυτή θα εξυπηρετήσει τόσο τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες, έχοντας ως δεδομένο το θετικό παράδειγμα των Ψαρών, που αυξήθηκε σημαντικά η κίνηση τον τελευταίο χρόνο.

"Ακόμα και το κόστος των προϊόντων θα είναι μικρότερο, ενώ και Αιγνουσιώτες από την Αθήνα θα μπορούν ευκολότερα να έρχονται στο νησί και να μένουν το τετραήμερο από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα", κατέληξε ο κ. Βογιατζής.

Σχετικά Άρθρα