Από τα Θυμιανά στην… NASA

Στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV η Ευαγγελία Σαμαρά
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 27/02/2023 - 21:49

Η Ευαγγελία Σαμαρά γεννήθηκε πριν 30 μόλις χρόνια στα Θυμιανά.

Από μικρή δεν θυμάται γιατί, παρατηρούσε τα… άστρα. Μετά τις άρεσαν η Φυσική και τα Μαθηματικά και μετά έβαλε απλά… στόχο να φτάσει το ακατόρθωτο.

Μέχρι που ήρθε αυτό και την βρήκε. Εννοείται την εντόπισαν οι Αμερικανοί και την προσκάλεσαν για σπουδές και εργασία στην NASA.

Η Ευαγγελία Σαμαρά οφείλει την πρόοδο της στο μυαλό και την επιμονή της και την συνέντευξη της την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στην προτροπή του Καθηγητή της Μανώλη Ζούντα (ένας καθηγητής… παλαιάς κοπής) στον Γιάννη Τζούμα, να πάρει συνέντευξη από τον… Κριμιζή του μέλλοντος.

Πτυχιούχος Φυσικός η Ευαγγελία Σαμαρά συνεχίζει στο Βέλγιο.

Κρατιέστε για κάποια στοιχεία του Βιογραφικού της;

Επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο πλάσματος-αστροφυσικής του τομέα μαθηματικών στο πανεπιστήμιο KU Leuven, στο Λούβεν (Leuven) του Βελγίου με ερευνητικά ενδιαφέροντα: Βελτίωση των προγνώσεων διαστημικού καιρού με τη χρήση μαγνητο-υδροδυναμικών μοντέλων.

Τίτλος εργασίας: Κατανόηση και μοντελοποίηση του ηλιακού ανέμου: προκλήσεις, περιορισμοί και λύσεις με στόχο τις καλύτερες προγνώσεις

Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αστρονομία, Αστροφυσική και Μηχανική Τομέας Φυσικής –Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με επιβλέποντα καθηγητή τον συμπατριώτη μας Δρ. Μανώλη Γεωργούλη.

Τίτλος μεταπτυχιακής εργασίας: Τα μαγνητικά πεδία των στεμματικών εκτινάξεων μάζας και η επίδρασή τους στις πλανητικές μαγνητόσφαιρες: εφαρμογές σε άλλα άστρα και εξωπλανήτες

 Προηγήθηκαν, πρακτική στο ινστιτούτο LIP της Λισαβόνας Εργαστήριο οργάνων και πειραματικής σωματιδιακής φυσικής (Laboratory of

Πρακτική στο CERN, Προσομοιώσεις FLUKA στα πεδία παλμικών νετρονίων στις εγκαταστάσεις HiRadMat του CERN

Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020 “EUHFORIA 2.0” της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επικεφαλής τον Stefaan Poedts.

Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020 “SafeSpace” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επικεφαλής τον Ιωάννη Δαγκλή.

Συμμετοχή στην ομάδα του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαστημικής Επιστήμης (ISSI) «Δομή Μαγνητικής Ανοιχτής Ροής και Ηλιακού Άνεμου του Διαπλανητικού Διαστήματος», με επικεφαλή τη Manuela Temmer.

 Συμμετοχή στην καμπάνια για το 8ο περιήλιο του διαστημοπλοίου Parker Solar Probe με επικεφαλής τον Stefan Hofmeister και… σταματάμε εδώ.

Τα υπόλοιπα δείτε τα απλά τηλεοπτικά. Τα αναλύει με τρόπο ακριβώς απλό, κατανοητό, προτρέποντας κάθε νέο και νέα να ακολουθήσει την… πρόκληση αρκεί να την αγαπά.

 

 

 

 

aytoprosopos_eyaggelia_samara

Σχετικά Άρθρα