Από τη Σύρο στη... Χίο το TEDx University of the Aegean

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/03/2018 - 16:25

Το TEDx University of the Aegean επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 11 Μαρτίου 2018, στο Θέατρο Απόλλων.

Εκτός από το κεντρικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, Χίος, Σάμος, Μυτιλήνη και Ρόδος, καταρρίπτουν τις γεωγραφικές αποστάσεις που τους χωρίζουν και πραγματοποιούν παράλληλα events 11 το πρωί με 7 το απόγευμα, με livestreaming, workshops, exhibitions και δραστηριότητες μεταφέροντας την εμπειρία του TEDxUniversityoftheAegean στα νησιά του Αιγαίου.

Στη Χίο, όπως εξήγησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου, σε συνέντευξή τους στην «Α», οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος και εκεί εκτός από τη δυνατότητα παρακολούθησης των ομιλιών που θα γίνουν στη Σύρο και του διαλόγου που θα αναπτυχθεί, θα υπάρξουν και άλλες δράσεις.

Το φετινό θέμα τιτλοφορείται «Νόρμα» και θα επικεντρώσει σε διάφορες θεματικές ενότητες, όπως οικογένεια, έρωτας – σχέσεις, η τέχνη της ελάχιστης αλήθειας, δημοσιογραφία κ.α.

«Νόρμα. Μια λεπτή γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους. Μια γραμμή που περιορίζει και άλλοτε θέτει μια ισορροπία.  Οι άνθρωποι για να συνυπάρξουν έθεσαν κάποιους άτυπους κανόνες. Φόρμες υπό τις οποίες θα μπορούσαν να συμβιώσουν μεταξύ τους.», ανέφερε η Αγγελική Τόμα, φοιτήτρια στο 4ο έτος του ΤΔΕ, η οποία προέτρεψε φοιτητές αλλά και όποιον Χιώτη το θελήσει να παρακολουθήσει την Κυριακή τις εργασίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στις Ιδέες που Αξίζει να Διαδίδονται. Ξεκίνησε σαν ένα τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια πριν από 30 χρόνια και πλέον έχει επακταθεί και στηρίζει την αποστολή του με ποικίλες πρωτοβουλίες.

to_tedx_tis_syroy_taytohrona_kai_sti_hio