Αποφάσισαν να μελετήσουν το φαινόμενο της "Βενετίας" στη Λαγκάδα!

Το Λιμενικό Ταμείο θα προετοιμάσει το φάκελο και η μελέτη θα γίνει είτε από την Περιφέρεια, είτε σε σύμπραξη με το Δήμο Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 13/01/2022 - 14:57

Το χρόνιο και συνεχώς επιδεινούμενο πρόβλημα συγκέντρωσης υδάτων στο παραλιακό μέτωπο της Λαγκάδας θα θέσουν επί τάπητος στο δημοτικό λιμενικό ταμείο, με τον πρόεδρο του φορέα να ανακοινώνει σήμερα ότι θα γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να ετοιμαστεί ο φάκελος εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για νέα λιμενικά έργα στην περιοχή, που θα περιλαμβάνει κυματική μελέτη, ακτομηχανική και οικονομοτεχνική.

Ο κύριος Κυριάκος Ζωάνος μαζί με τον άμισθο σύμβουλο, Δήμη Μυλωνάδη, ανέφεραν ότι η ανάθεση της μελέτης θα γίνει είτε από την περιφέρεια, είτε με προγραμματική σύμβαση λιμενικού ταμείου, δήμου και περιφέρειας.

Αυστηρή κριτική γιατί εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες κινήσεις για τη μελέτη του προβλήματος, ενώ ο ίδιος έθετε το ζήτημα, άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξης Γεωργούλης.

«Έχω κουραστεί να αναφέρω το συγκεκριμένο θέμα στις συνεδριάσεις της Λιμενικής Επιτροπής και τη μια να δέχομαι αόριστες υποσχέσεις για επίλυση στο διηνεκές, έπειτα να ακούω ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα του Λιμενικού Ταμείου με αποκορύφωμα στην τελευταία συνεδρίαση όπου άκουσα ότι πλέον δεν υπάρχουν χρήματα για να διατεθούν σε αυτόν τον σκοπό», ανέφερε ο ίδιος, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά οι εξαγγελίες του προέδρου θα γίνουν πράξη.

Στη συνέντευξη που δόθηκε το πρωί στο Δημαρχείο ο κος Μυλωνάδης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ανάμεσα σ’αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να ανακοπεί ο κυματισμός που καταλήγει στην παραλιακή ζώνη, είναι η επιμήκυνση του μώλου από βορρά προς νότο.

Όσο για τη δεύτερη αιτία των πλημμυρικών φαινομένων της Λαγκάδας που είναι ο χείμαρρος Κρικελής, θυμίζουμε ότι από την Περιφέρεια χρηματοδοτείται μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

tha_prohorisoyme_se_meleti_gia_ti_lagkada

Σχετικά Άρθρα