Αποκαταστάθηκε μέχρι την... επόμενη βλάβη η λειτουργία του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Δευ, 12/12/2022 - 13:23
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αποκαταστάθηκε σήμερα το μεσημέρι το πρόβλημα του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο της Χίου, το οποίο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας -εξαιτίας βλάβης στον ψηφιοποιητή- από την περασμένη Παρασκευή.

Για μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννης Λαμπαδοχυτός, επισημαίνοντας ότι ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από τη βιοιατρική υπηρεσία για να συνεχίζεται η λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, Κυβέρνηση και Διοίκηση -όπως είπε- δεν προχωρούν σε πρόγραμμα ανανέωσής τους με αποτέλεσμα – λόγω και της καταπόνησης- να παρουσιάζονται βλάβες συχνά, όπως αυτή στο ακτινολογικό.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι όλος ο εξοπλισμός, εξαιτίας και της έλλειψης προσωπικού, επί της ουσίας υπολειτουργεί κάνοντας αναφορά στον υπέρηγχο, στον αξονικό, στην οστική αλλά και στον μαγνήτη.

«Έγιναν και γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση του εξοπλισμού στο ακτινοδιαγνωστικό εργαστήρι» ανταπάντησε με δηλώσεις της στην «Α» η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, λέγοντας ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία για την προμήθεια νέου ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ το 2023 έχει μπει στο πρόγραμμα και η προμήθεια μαστογράφου.

Στην παρούσα φάση, όπως είπε, ακόμη και μετά την αποκατάσταση της βλάβης στον ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό του Νοσοκομείου, και σήμερα θα χρησιμοποιηθεί ως εφεδρικό το μηχάνημα από το ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας Χίου.

Η ίδια εστίασε στο ζήτημα που αφορά στην στελέχωση του εργαστηρίου με προσωπικό, αναφερόμενη στο αίτημα που έχει υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργείο υγείας για την πρόσληψη Δ/ντή Ακτινολογίας και επιμελητή, με την ελπίδα αυτή τη φορά ο διαγωνισμός να μην αποβεί άγονος.

Εμβαλωματικά και με δεδομένο ότι με τρεις ακτινολόγους στο νοσοκομείο δεν μπορούν να βγουν οι βάρδιες, όπως είπε, δύο ιδιώτες συνδράμουν (με κάλυψη της δαπάνης από την περιουσία του νοσοκομείου) για να βγουν οι εφημερίες , ενώ επίκειται η αναζήτηση και 3ου ιδιώτη για να παρέχει με «μπλοκάκι» τις υπηρεσίες του.

apokatastathike_mehri_tin._epomeni_vlavi_toy_aktinologikoy_sto_nosokomeio

Σχετικά Άρθρα