Αποκαθίστανται τα βάθη του λιμανιού

Θα απομακρυνθούν 45.000 κ.μ. φερτών υλών που κουβάλησε ο Καλοπλύτης
Τετ, 29/04/2015 - 16:26

40.000 με 45.000 κυβικά φερτών υλών προβλέπεται να ανασύρει από το λιμάνι της Χίου η μπίγα που ξεκίνησε τις εργασίες για την επαναφορά των λειτουργικών βαθών του.

Όπως εξήγησε το πρωί στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Μπελέγρης, το έργο, που είναι της τάξεως των 180.000 ευρώ, πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών και τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να επανέλθει στα κανονικά βάθη των 8 – 9 μέτρων το τμήμα του λιμανιού, στον λεγόμενο κύκλο πρόσβασης, για να μπορούν τα πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και τα κρουαζιερόπλοια να πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελιγμούς.

Με τις φερτές ύλες, σε διάφορα σημεία του λιμανιού τα βάθη είχαν μειωθεί κατά 1 με 1,20 μέτρα, σημείωσε ο Μιχάλης Μπελέγρης επισημαίνοντας ότι το κύριο πρόβλημα έγκειται στις φερτές ύλες που μεταφέρει ο Καλοπλύτης, ζήτημα που στην πορεία του χρόνου πρέπει να αντιμετωπιστεί από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΧ, ώστε να μην χρειάζεται σχεδόν κάθε 5ετία να γίνονται εργασίες αποκατάστασης των βαθών, που έχουν ένα σημαντικό κόστος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν ανάλογης φύσεως εργασίες στα λιμανάκια της Βοκαριάς, των Λημνιών και της Φάρκαινας. Μάλιστα στο τελευταίο κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης των φυκιών παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή, ζήτημα που ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. δε θεωρεί ότι θα παρουσιαστεί στο λιμάνι της Χίου, αφού από εκεί θα απομακρυνθεί βούρκος από χώμα.

Σχετικά Άρθρα