Απολύμανση και ενημέρωση σε καταυλισμό Ρομά στο Χαλκειός

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 10/04/2020 - 16:00

Ενώ σήμερα στην Ελλάδα το επίκεντρο της συζήτησης αναφορικά με την πορεία εξέλιξης των κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται στην Λάρισα, όπου σε καραντίνα βρίσκεται μία περιοχή 5.000 κατοίκων, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για διασπορά του κορωνοϊού μετά την ιχνηλάτηση των επαφών  32χρονου Ρομά που βρέθηκε θετικός στον ιό, στο νησί μας - όπως ενημερώνει ο Δήμος- συνεχίζονται οι απολυμάνσεις περιοχών και μάλιστα σήμερα, για τρίτη φορά, έγινε ψεκασμός στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλκειός.

Παράλληλα γίνεται ενημέρωση για τα μέτρα ατομικής υγιεινής, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διαμοιραστούν στους Ρομά  τρόφιμα, είδη καθαρισμού και απολυμαντικά.

Αναλυτκά ο Δήμος αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε τα παρακάτω:

"Με σταθερή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας συνεχίζονται εντατικά οι απολυμάνσεις και οι ψεκασμοί σε όλο το νησί. Ειδικότερα, σήμερα η Υπηρεσία Καθαριότητας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πάνος Αναγνώστου προχώρησε σε ψεκασμό και απολύμανση στον περιβάλλοντα χώρο του Ομηρείου. Ακολούθως, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας κ. Γιώργο Πατεριμό και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την Πολιτική Προστασία κ. Παναγιώτη Μανδάλα προχώρησαν σε απολύμανση και ψεκασμό στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στην ευρύτερη περιοχή του Χαλκειούς. Όπως ανέφερε ο κ. Μανδάλας είναι η τρίτη φορά που υλοποιείται δράση απολύμανσης και ψεκασμού στην περιοχή με πρόθεση να συνεχιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση των εγκυκλίων των αρμόδιων υπουργείων που αφορούν στη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Πατεριμός, επεσήμανε ότι σε αγαστή συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας καθώς και την πολιτική προστασία υλοποιείται η σημερινή δράση και θα ακολουθήσουν και άλλες ως προς την ενημέρωση των Ρομά για τα μέτρα ατομικής υγιεινής, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διαμοιραστούν στους Ρομά  τρόφιμα, είδη καθαρισμού και απολυμαντικά".

 

apolymansi_draseis_se_kataylismo_roma_sto_halkeios

Σχετικά Άρθρα