Απορρίφθηκε το αίτημα του Υπουργείου για διέλευση στο Θόλος

Παρ, 04/03/2022 - 15:02

Απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Χίου το αίτημα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για χορήγηση προσωρινής διαταγής διέλευσης από την δημοτική οδό.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων η ανάδοχος εταιρεία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την δημοτική οδό προκειμένου να περάσει για να εκτελέσει εργασίες στο χώρο που είναι σχεδιασμένο  να γίνει η νέα δομή στο Θόλος.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

"Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου δικαιώνει τον αγώνα που δίνει ομόθυμα η Χίος κατά την υπερδομής μεταναστών στο Θόλος. Με την απόφαση αναγνωρίζεται η ιδιοκτησία του Δήμου και η αδυναμία πρόσβασης όποιου άλλου προς την περιοχή.

Είναι μια αρχική δικαίωση του αγώνα που δίνουμε τόσο για να προασπίσουμε τη δημοτική περιουσία, όσο και να αποτρέψουμε τη μετατροπή της Χίου σε αποθήκη ψυχών. Εκθέτει όμως και εκείνους που ψελλίζουν δικαιολογίες για το θέμα και σύρονται στις προτάσεις της Συντονιστικής αντί να πρωτοστατούν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να προασπίσουμε το νησί μας από την κατασκευή της υπερδομής που θα εγκλωβίζει στη Χίο πρόσφυγες και μετανάστες".

Σχετικά Άρθρα