Απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς οι Χαλκούσοι στη ΒΙΑΛ - Το απόγευμα συγκέντρωση για να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 10/01/2018 - 13:14

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ξεκίνησε η μεταφορά οικίσκων στην πρώην ΒΙΑΛ, από το παρακείμενο ανενεργό στρατόπεδο “Αργέντη”.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν κάτοικοι του χωριού, προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση των βαρέων οχημάτων που μετέφεραν τους οικίσκους. Παράλληλα έφτασε στο σημείο και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έκλεισε η πρόσβαση προς την πρώην ΒΙΑΛ και από τις δυο εισόδους του κεντρικού δρόμου (από Χαλκειός και από Ζυφιά).

Οι ελάχιστοι κάτοικοι, προσπάθησαν να εμποδίσουν την διέλευση των φορτηγών, μπαίνοντας στην μέση του δρόμου, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με τον Πρόεδρο του χωριού, Κώστα Φουτράκη να καταγγέλλει το γεγονός, όμως η ένταση εκτονώθηκε άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια

Η όλη επιχείρηση γίνονταν παρουσία της Εισαγγελέως, Σπυριδούλας Σταυράτη, ενώ οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαλκειούς, ήδη πριν τις σημερινές εξελίξεις είχε αποφασιστεί σήμερα στις 6 μ.μ. να γίνει συνέλευση των κατοίκων στο χωριό, προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των ενεργειών τους με δεδομένη την Κυβερνητική βούληση να επεκτείνει τη χωρητικότητα του ΚΥΤ, η οποία, όπως είπε ο κ. Φουτράκης, γίνεται χωρίς να υπάρξουν και τα απαραίτητα έργα υποδομής (αποχέτευση, περίφραξη κ.λ.π.).

“Κανένας δεν ξέρει που θα σταματήσουν. Το αίσθημα ανασφάλειας παραμένει για τους κατοίκους, οι περιουσίες τους απαξιώνονται και δεν αντέχουν άλλο αυτή την αδικία”, ανέφερε ο κ. Φουτράκης.

 

psahnoyn_tropoys_antidrasis_stin_epektasi_oi_katoikoi

Σχετικά Άρθρα