Ασκήσεις... ετοιμότητας στο Θόλος

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 21/01/2022 - 12:07

Κινητικότητα το πρωί στην επίμαχη έκταση στην περιοχή του Θόλους στην οποία το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει χωροθετήσει την κατασκευή της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής.

Μηχανικοί της αναδόχου εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετέβησαν στην περιοχή για τοπογραφικές εργασίες, με αποτέλεσμα κάτοικοι να αποτρέψουν την είσοδό τους στο χώρο.

Κλήθηκε από μέρους των εργαζομένων της εταιρείας η αστυνομία για καταγραφή του συμβάντος.

Επί τόπου βρέθηκαν οι επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος και της παράταξης «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης, οι οποίοι στην συνέχεια μαζί με τον Μάρκο Σκούφαλο από την Λαϊκή Συσπείρωση Χίου μετέβησαν στο Δημαρχείο Χίου προκείμενου να ζητήσουν την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβούλιου Χίου, για να αποφασιστούν επιπλέον νομικές ενέργειες απέναντι στην εταιρεία, η οποία έχει λάβει το σχετικό εξώδικο για το αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σύμφωνα με τον Κώστα Τριαντάφυλλο, το τμήμα της έκτασης που σχεδιάζεται η δομή από το Υπουργείο Μετανάστευσης περιτριγυρίζεται από κατοχυρωμένες δημοτικές εκτάσεις και η εταιρεία δεν μπορεί να έχει νόμιμη πρόσβαση στο επίμαχο οικόπεδο.

Στην άμεση ετοιμότητα των πολιτών αναφέρθηκε ο Γιάννης Καραβασίλης υπογραμμίζοντας ότι οι βάρδιες στην περιοχή του Θόλους συνεχίζονται κανονικά από εθελοντές, όλο το 24ωρο.

 

 

askiseis._etoimotitas_stin_epimahi_periohi_apo_ti_gek_terna

Σχετικά Άρθρα