Ατσιγκαναριό... Καρφά

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 22/02/2016 - 20:21

Από τον συμπολίτη μας Γιάννης Μισετζή στέλνεται στην Δημοτική αρχή Χίου η παρακάτω επιστολή:

Αυτή είναι η εικόνα του Καρφα και της Αγίας Ερμιόνης χτές και σήμερα. Στα 500 μέτρα εκατέρωθεν των κάδων υπήρχαν άδειοι ανοιχτοί κάδοι του Δήμου αλλά οι "κύριοι' που τα πέταξαν δεν μπήκαν στην διαδικασία να τα μεταφέρουν μέχρι εκεί! Τα αφησαν εξω από την πόρτα τους α) γιατί έτσι τους αρέσει β) δεν τους υποχρέωσε ποτέ για το αντίθετο κανείς! Και εδώ γεννάται το μεγάλο ζήτημα. Είναι ή δεν είναι ιδιωτική μεταφορά αυτή που τελικά κάνει ο Δήμος? Εξυπηρετεί η όχι άθελα του ιδιωτικά συμφέροντα? Δαπανάει ή όχι Δημόσιο Χρήμα για αυτες τις αποκομιδές όταν ειναι σαφές από τον νόμο οτι τα οικοδομικά υλικά και τα κλαδιά πρέπει να κατευθύνονται για πέταμα με ίδια μέσα ? Είναι ή δεν είναι τελικά κορόιδα αυτοί που πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη για να δαπανώνται σε ετήσια βάση χιλιάδες εργατοώρες και χρήματα για αυτούς τους σκοπούς την ίδια ώρα που θα μπορούσε με αυτούς τους πόρους ο Δημος να κάνει εκατοντάδες άλλες εξωραιστικές ενέργειες?

Επειδή έχω γίνει πιά παλιά καραβάνα και ξέρω πως αν συνεχίσω με αυτόν τον ρυθμό θα χαρακτηριστώ ξανά γραφικός και δεν θα διαβάζει κανείς αυτά που γράφω και θα τα βάλουν όλοι μαζι μου, ενημερώνω την Δημοτικη Αρχή οτι εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαλέσω τους υπεύθυνους για παράβαση καθήκοντος και κατασπατάληση Δημοσίου Χρήματος, για να μπορέσω σύροντας σας στη Δικαιοσύνη, να σας πείσω έστω και αναγκαστικά να πράξετε το καθήκον σας και να επιβάλετε επιτέλους πρόστιμα σε αυτούς που επιμένουν να μετατρέψουν τη Χίο σε βρωμόνησο!. Θα σας δώσω και το τέλειο άλλοθι να το κάνετε και να βρίζετε εμένα ως ηθικό αυτουργό! Πιστέψτε με δεν με νοιάζει. Αυτή η ενασχόληση με τα κοινά έχει το κόστος της. Ας πληρώσει ο καθένας μας αυτό που του αναλογεί!

Κλείνοντας σας υπενθυμίζω οτι διαχειρίζεστε τον μισό ογκο των απορριμάτων, που διαχειριζονταν οι συνάδελφοι σας προ 15ετίας λόγω α) της κατακόρυφης πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας β) της μείωσης κατανάλωσης των καταναλωτικών αγαθών λόγω κρίσης και γ) λόγω της αποκομιδής του 80% των στερεών αποβλήτων από διάφορες ιδιωτικές εταιρίες και τους Αθίγγανους που δραστηριοποιούνται στη Χίο!

Σας επισυνάπτω δε τον κανονισμό καθαριότητας και τα πρόστιμα που εσείς ψηφίσατε!

http://www.chioscity.gr/images/stories/kathariotita/apofasi276(2).pdf

 

Σχετικά Άρθρα