Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Δάσκαλε που… δίδασκες

Πέμ, 28/11/2019 - 17:40

Να σημειωθεί ότι οι Αστυνομικοί σηκώνουν πολλά βάρη.

Εκτός ότι είναι ο… νεροχύτης του συστήματος, με την έννοια ότι ξεπλένουν την ανικανότητα άλλων υπηρεσιών, εκτός ότι διασφαλίζουν την τάξη, χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ελευθερία, εκτός ότι σηκώνουν μαζί με τους Λιμενικούς και τους… Χαλκούσους το βάρος του προσφυγικού, εκτός ότι προσπαθούν να βάλουν, ειδικά οι τροχονόμοι σε τάξη το πλέον άναρχο οδικά όν, που γέννησε η φύση, τον Χιώτη οδηγό, θα πρέπει να είναι και τα υποδείγματα σε κάθε περίπτωση και αυτό δεν έγινε στην φάση που αποτυπώνει η φωτογραφία.

Να διευκρινίσουμε ότι τα περιπολικά σε περίπτωση δράσης, δεν είναι υποχρεωμένα αν τηρούν τον ΚΟΚ.

Μας έχει τύχει περίπτωση, που περιπολικό είχε τραβήξει χειρόφρενο στη μέση της Βενιζέλου κόβοντας την κυκλοφορία μέχρι το Νοσοκομείο, επειδή… σφάζονταν δύο σε ένα διαμέρισμα και έτρεχαν να τους χωρίσουν.

Όμως αυτή η περίπτωση στην οδό Λάδης μάλλον δεν μοιάζει με της Βενιζέλου. Εδώ το περιπολικό έχει σταθμεύσει κανονικότατα σήμερα στις 10.35 π.μ. στη θέση αφετηρίας των υπεραστικών λεωφορείων, το Λεωφορείο έχει έρθει και περιμένει να σταθμεύσει, η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα και πολίτες έψαχναν να βρούν που είναι οι Αστυνομικοί να τους ενημερώσουν ότι το περιπολικό… εμποδίζει.

Μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι γείτονες που λένε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.

Εμείς δεν είμαστε από αυτούς, συνεπώς καταγράφουμε και σχολιάζουμε ότι είδαμε με τα μάτια μας.

Και αυτό, που είδαμε αμαυρώνει μια σωστή εικόνα, που έχουν οι Χιώτες πολίτες για την Αστυνομία. Αυτό που καταγράφουμε είναι ότι η  ατυχής συμπεριφορά κάποιων  Αστυνομικών ακυρώνει την φιλότιμη και συνειδητή προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων τους

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.