Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Δάσκαλε που… δίδασκες

Πέμ, 28/11/2019 - 17:40

Να σημειωθεί ότι οι Αστυνομικοί σηκώνουν πολλά βάρη.

Εκτός ότι είναι ο… νεροχύτης του συστήματος, με την έννοια ότι ξεπλένουν την ανικανότητα άλλων υπηρεσιών, εκτός ότι διασφαλίζουν την τάξη, χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ελευθερία, εκτός ότι σηκώνουν μαζί με τους Λιμενικούς και τους… Χαλκούσους το βάρος του προσφυγικού, εκτός ότι προσπαθούν να βάλουν, ειδικά οι τροχονόμοι σε τάξη το πλέον άναρχο οδικά όν, που γέννησε η φύση, τον Χιώτη οδηγό, θα πρέπει να είναι και τα υποδείγματα σε κάθε περίπτωση και αυτό δεν έγινε στην φάση που αποτυπώνει η φωτογραφία.

Να διευκρινίσουμε ότι τα περιπολικά σε περίπτωση δράσης, δεν είναι υποχρεωμένα αν τηρούν τον ΚΟΚ.

Μας έχει τύχει περίπτωση, που περιπολικό είχε τραβήξει χειρόφρενο στη μέση της Βενιζέλου κόβοντας την κυκλοφορία μέχρι το Νοσοκομείο, επειδή… σφάζονταν δύο σε ένα διαμέρισμα και έτρεχαν να τους χωρίσουν.

Όμως αυτή η περίπτωση στην οδό Λάδης μάλλον δεν μοιάζει με της Βενιζέλου. Εδώ το περιπολικό έχει σταθμεύσει κανονικότατα σήμερα στις 10.35 π.μ. στη θέση αφετηρίας των υπεραστικών λεωφορείων, το Λεωφορείο έχει έρθει και περιμένει να σταθμεύσει, η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα και πολίτες έψαχναν να βρούν που είναι οι Αστυνομικοί να τους ενημερώσουν ότι το περιπολικό… εμποδίζει.

Μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι γείτονες που λένε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.

Εμείς δεν είμαστε από αυτούς, συνεπώς καταγράφουμε και σχολιάζουμε ότι είδαμε με τα μάτια μας.

Και αυτό, που είδαμε αμαυρώνει μια σωστή εικόνα, που έχουν οι Χιώτες πολίτες για την Αστυνομία. Αυτό που καταγράφουμε είναι ότι η  ατυχής συμπεριφορά κάποιων  Αστυνομικών ακυρώνει την φιλότιμη και συνειδητή προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων τους

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 10:34

Τις ανησυχίες του για την εξέλιξη της κατάστασης με την Τουρκία αλλά και τους φόβους του σχετικά με ένα «ατύχημα» που μπορεί να προκληθεί από τον πόλεμο νεύρων που διεξάγεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, εξέφρασε στο «Ράδιο Αλήθεια» ο αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας.

Ο κ. Δρίβας χαρακτήρισε ως ένα «παιχνίδι ψυχολογικών επιχειρήσεων» τις κινήσεις Ερτογάν, χαρακτηρίζοντας τις «ημιπαράφρονες», ενώ υπερασπίστηκε με επιχειρήματα την στάση που κρατάει η Ελλάδα.

«Το Οruc Reis», μπορεί να βρίσκεται πάνω από την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να εγείρει νομικά ζητήματα καθώς δεν υπάρχει οριοθετημένη ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Δρίβας συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολιτικό πλοίο που δεν μπορείς να το βυθίσεις».

«Η Ελλάδα κάνει πολύ καλά και παρακολουθεί με ψυχραιμία την κατάσταση», τόνισε ο αντιστράτηγος ε.α.

Την εκτίμηση ότι σε ένα πόλεμο νεύρων, όπως χαρακτήρισε όλο το σκηνικό που διαμορφώνει η Τουρκία  στον νοτιοανατολικό Αιγαίο, μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα που θα πυροδοτήσει ένταση, κατέθεσε ο κ. Δρίβας υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή είναι μεγάλος.

Πάντως ο αντιστράτηγος ε.α δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πολλά, εσωτερικά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τούρκος  πρόεδρος συμπληρώνοντας με νόημα ότι η Ελλάδα έχει σαφή υπεροχή!