Δεν έχει... γράμμα στα Καρδάμυλα και τη Βολισσό

Έκλεισαν από χθες τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στις δύο περιοχές, δε διανέμεται η αλληλογραφία, θα παραδοθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους
Τρί, 18/08/2015 - 14:47

Αν μένεις στα Καρδάμυλα τη Βολισσό και την ευρύτερη περιοχή της Αμανής και έχεις γράμμα από χθες δεν μπορείς να το πάρεις στο σπίτι σου!

Αιτία το κλείσιμο των δύο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ που λειτουργούν εκεί (σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω συνταξιοδότησης των υπαλλήλων τους),  γεγονός το οποίο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και εγγράφως στη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με επιστολή του στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Μελαχροινό,.

«Η λειτουργία του ταχυδρομείου είναι ένα συνεκτικό στοιχείο των οικισμών, δεν είναι είδος πολυτελείας», σχολίασε από το Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, ο οποίος κατήγγειλε τη μη διανομή της αλληλογραφίας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι η κατάργηση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στις περιοχές αυτές θα προκαλέσει μεγάλη δυσλειτουργία και ταλαιπωρία, αφού οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην πόλη της Χίου, για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές και για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως την πληρωμή ενός λογαριασμού ή της σύνταξής τους.

«Αν τα ΕΛΤΑ είχαν κάποιο λόγο να διαφοροποιήσουν το σχεδιασμό τους είναι δικαίωμά τους, αυτό όμως που είναι πραγματικά απαράδεκτο είναι η αλληλογραφία να κρατιέται και να μην παραδίδεται σ’αυτούς τους οποίους απευθύνεται. Αυτό το ζήτημα θα πρεπε να είχε ρυθμιστεί ήδη», τόνισε ο Μανώλης Βουρνούς, που ζητά την επαναλειτουργία των δύο υποκαταστημάτων.

Πάντως όσον αφορά τη διανομή των συντάξεων, στελέχη των ΕΛΤΑ διαβεβαιώνουν ότι σε όσους καταβάλλεται μέσω του συγκεκριμένου φορέα, αυτό θα γίνει κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι το κλείσιμο υποκαταστημάτων και η ανάθεση του έργου σε πρακτορεία ιδιωτών. Όμως στην περίπτωση Βολισσού και Καρδαμύλων δεν έχει γίνει κανένας τέτοιος διαγωνισμός, ενώ όντας υποστελεχωμένη η κεντρική υπηρεσία στο νησί, δεν διαφαίνεται και λύση εκ των έσω.

Αναλυτικά

Σχετικά Άρθρα